RISE PARTNERSKI PROGRAM: Za razvoj održivih tehnologija | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RISE PARTNERSKI PROGRAM: Za razvoj održivih tehnologija

Autor Krunoslav Ćosić

Vertiv se pridružio programu održivih tehnologija podatkovnih centara

  Izvor: Vertiv

RISE je švedski istraživački institut, a ulazak Vertiva u partnerski program pomoći će u razvoju održivih rješenja poput rekuperacije topline podatkovnih centara ili alternativnih izvora energije.

U RISE programu na platinum razini, u kojem su osnivački partneri kao što su Facebook, Ericsson, Vattenfall, ABB, LTU te Norrbotten region, Vertiv će posebno podržati Infrastructure and Cloud istraživanje & testiranje Environment (ICE), koji su testna platforma za podatkovne centre omogućujući pristup rezultatima studija i stručnjaka kao i publikacijama i demonstracijama RISE instituta te angažman u malim istraživanjima i razvojnim studijama.

  Izvor: Vertiv

Istraživanja na području podatkovnih centara koje provodi RISE bazirana su u gradu Luleå u Švedskoj. RISE je pod vlasništvom švedske države s potporom od strane EU fondova. U suradnji sa sveučilištima, industrijom te javnim sektorom RISE provodi industrijska istraživanja i stvara inovacije s općim ciljem podrške održivom rastu i jačanjem konkurentnosti industrije i njezine obnove.

Vertiv će iz RISE programa dobiti testno okruženje velikih razmjera s modulima podatkovnih centara, opremom za simuliranje termalnih uvjeta podatkovnog centra (climate and heat boxes), aerodinamičkih tunela, testnim stanicama za edge podatkovne centre i hlađenje fluidom kao i mogućnost dovođenja simulacija i koncepata do točke implementiranih demonstracija te testiranja prikupljanja i analize podataka.

Vertiv i RISE također su članovi tehnološkog konzorcija E2P2 za razvoj gorivnih članaka s niskim udjelom ugljika za podatkovne centre.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI