VELIKE NOVOSTI ZA KORISNIKE GMAILA Stižu pozivi, Spaces i promjene u kalendaru | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

VELIKE NOVOSTI ZA KORISNIKE GMAILA Stižu pozivi, Spaces i promjene u kalendaru

Autor Smartlife

Nakon poslovnih, nove opcije stižu i za privatne korisnike Gmaila

 Google Workspace (1) Izvor: Shutterstock

Google je najavio nekoliko noviteta za Workspace, poslovno okruženje u sklopu opsežnih promjena koje će biti implementirane u najpopularniji e-mail klijent. Google će, očigledno, Gmail aplikaciju koja je već pretrpjela značajne promjene prije nekoliko mjeseci, učiniti centralnim alatom za sve Google usluge.

Kompanija prvo uvodi opciju pozivanja drugog korisnika Google računa bez korištenja Google Meet aplikacije i to isključivo unutar Gmail aplikacije. Kad ova opcija uskoro bude dostupna svima, Gmail korisnici bit će u mogućnosti direktno pozvati druge korisnike kao da to čine kroz WhatsApp, Viber, Messenger ili drugu aplikaciju. Google je potvrdio i da će aplikacija Meet dobiti istu mogućnost, objavio je The Verge.

Gmail je sad aplikacija u kojoj se nalaze objedinjeni e-mail, pozivi jedan na jedan, grupni razgovori, video konferencije i od sada i telefonski pozivi. Slanje i primanje elektronske pošte samo je jedna opcija uz koju stoje Chat, Spaces i Meet već neko vrijeme.

 Google Workspace (2) Izvor: Shutterstock

Spaces je Googleova nova verzija usluge Rooms, konkurencija Slack opciji koja nudi grupnu glasovnu i pisanu komunikaciju. Uz novi naziv Google olakšava komunikaciju s različitim dijelovima kompanije pomoću jednostavne pretrage. Kao i kod ostalih aplikacija za grupni chat razgovori će se pojaviti u dodatnom polju s desne strane sučelja. Kao i za Gmail svi tabovi tj. opcije koje se ne koriste mogu se sakriti.

Što se sitnijih ažuriranja tiče Google Calendar uvodi podršku za RSVP pomoću koje se u razgovor mogu pozvati ljudi koji se nalaze na približnoj lokaciji. I za kraj, Google proširuje liniju hardvera Series One koju, za razliku od Made by Google, razvijaju, dizajniraju i proizvode druge kompanije prilagođene Google kompaniji.

Google će nakon Workspace korisnika promjene aktivirati i običnim korisnicima, ali kao opcijsku ponudu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI