SPOTIFY: Nema više dezinformacija! | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SPOTIFY: Nema više dezinformacija!

Autor Krunoslav Ćosić

Usmjeravat će svoje korisnike na pouzdane izvore

 Spotify (1).jpg Izvor: Rokas Tenys / Alamy / Alamy / Profimedia

Spotify, usluga za streaming glazbe, počinje borbu protiv dezinformacija o bolesti covid-19 dodavanjem upozorenja u podcaste povezane s bolešću s vezom na bazu podataka znanstvenih spoznaja i preporuka zdravstvenih tijela.

Time će usmjeravati svoje korisnike na pouzdane izvore, a sve je počelo nakon što je pjevač Neil Young uklonio svoju glazbu s platforme. Umjetnici, na čelu s Youngom, nedavno su od servisa Spotify zatražili da ukloni njihovu glazbu, ukoliko ne izbace podcastera Joea Rogana koji širi laži o cjepivima protiv koronavirusa. Osim što mlade ljude odgovara od cijepljenja, Rogan promovira upotrebu lijeka ivermectin koji nije dopušten u liječenju virusa.

 Spotify (2).jpg Izvor: Vladyslav Yushynov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ovoj inicijativi pridružuje se sve više umjetnika, što je jedan od razloga zašto Spotify poduzima odlučne korake, a o objavama dezinformacija na popularnom streaming servisu svoju su zabrinutost izrazili i vojvoda i vojvotkinja od Sussexa.

Svakoj epizodi na Spotify servisu u kojoj postoje rasprave o Covid-19 dodat će se savjetodavni sadržaj, a upozorenje će slušatelju omogućiti pristup činjenicama temeljenim na podacima, ažuriranim informacijama koje dijele znanstvenici, liječnici, akademici i javnozdravstvene institucije širom svijeta kao i poveznicama prema pouzdanim izvorima.

Spotify je pokrenut 2008. godine te ima 381 milijun korisnika, a 172 milijuna ljudi je pretplaćeno.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI