JEDNOSTAVNI I BRZI TRIKOVI Ogrebotine s ekrana i sami možete ukloniti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

JEDNOSTAVNI I BRZI TRIKOVI Ogrebotine s ekrana i sami možete ukloniti

Autor Smartlife

4 kućna rješenja za skidanje ogrebotina sa zaslona

 Razbijen ekran telefon ogrebotine.jpg Izvor: Shutterstock

Pametni telefoni i drugi uređaji s ekranima osjetljivim na dodir pravi su magnet za ogrebotine pa će se prije ili kasnije, osim ukoliko ne koristite zaštitne folije, a mnogi ih ne koriste, one i pojaviti. S dubljim ogrebotinama morat ćete naučiti živjeti ili promijeniti ekran, ali one manje možete ukloniti na jedan od sljedećih načina.

Ipak prije svega vodite računa o mjerama predostrožnosti, naravno. Prvo isključite telefon i nemojte ga puniti dok se bavite saniranjem ogrebotina, a posebno dok koristite tekuća sredstva za poliranje i brisanje.

1. Pasta za zube

Istisnite malo paste za zube (veličine zrna graška) na mekanu, po mogućnosti mikrofiber krpu i nježnim, kružnim pokretima, bez previše pritiska, prelazite preko mjesta na kojem su se pojavile sitne ogrebotine. Ukoliko se ogrebotine vide i dalje ponovite postupak.

 Zubna pasta telefon.jpg Izvor: Shutterstock

Nakon što završite s postupkom reparacije obrišite ekran vlažnom krpom i uklonite višak paste s drugih dijelova telefona kako se ne bi skorila i zadržala na njima. Savitljive ekrane ne pritišćite noktima i brišite ih isključivo tek vlažnom krpom; nikako drugačije.

2. Polir-pasta za uklanjanje automobilskih ogrebotina

Viđamo ih na TV prodaji i mogu se kupiti u bilo kojoj trgovini s auto kozmetikom. Nisu skupe, a lako se nanose (mekom krpom) na zaslon telefona, također kružnim pokretima i mogu značajno reducirati dubinu i broj ogrebotina.

3. Soda bikarbona

Pomiješajte sodu bikarbonu i vodu u sljedećem omjeru: dvije trećine sode bikarbone i jednu trećinu vode. Miješajte dok se ne formira gusta pasta. Mekom krpom zrno paste nanesite na ekran telefona i kružnim pokretima prelazite preko ogrebotina. Višak paste skinite vlažnom krpom i ispolirajte ekran.

4. Puder za bebe

Funkcionira na isti način kao i soda bikarbona, ali je nježniji. Nakon završetka postupka ostatke pudera samo odstranite sa fenom.

 Ciscenje ekrana telefona.jpg Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI