SVE SU IZNENADILI Intel je predstavio svoj novi brend | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SVE SU IZNENADILI Intel je predstavio svoj novi brend

Autor Smartlife

Arc su dugo najavljivane grafičke kartice, uključujući i Xe HPG prve generacije te buduće modele grafičkih kartica

  Izvor: Intel

AMD i nVidia dobit će pravu konkurenciju. Novi Intelov brend Arc pokrivat će ne samo hardver već i softver i servise, a bit će aktueaan i za nove generacije, počevši sa spomenutom Xe HPG arhitekturom (DG2) kodnog naziva Alchemist.

Grafike ove generacije pojavit će se početkom 2022. godine. Intel također naglašava da će njihove grafičke kartice podržavati moderne tehnologije kao što su hardverski ray-tracing, AI Super Sampling i DirectX 12 Ultimate.

  Izvor: Twitter

Podsjetimo se, Ray tracing tehnologija omogućuje bolje vizualne efekte jer se slike generiraju prateći putanju svjetla kao piksele, simulirajući efekte sudaranja svjetla s virtualnim objektima usput. Ovo za rezultat ima realistični prikaz svjetla, ali zahtijeva poseban hardver grafičkih kartica.

What's the Latest? DirectX and the New Rise of Ray Tracing
Izvor: Youtube

DirectX 12 Ultimate je najnoviji Microsoft API koji će predstavljati standard za igre nove generacije. Prve grafike koje podržavaju DX 12 Ultimate su NVIDIA RTX 3000 modeli. AI Super Sampling je tehnologija koja renderira igre na manjoj rezoluciji pa potom koristi vještačku inteligenciju kako bi povećala kvalitetu toga što vidite, pritom prikazujući igru u više frameova i u većoj rezoluciji.

Intel je u izjavi rekao da je ovo ključni moment u poslovanju ove kompanije kada su grafičke kartice u pitanju. Arc brend predstavlja početak puta ove kompanije na područje igara i kreatora dok će prvi proizvodi postati dostupni početkom 2022. godine.

The Next Chapter: Intel Arc High Performance Graphics
Izvor: Youtube

U kratkom videu otkriveni su i kodni nazivi novih generacija koje će se pojaviti pod Arc kodnim nazivom: Battlemage, Celestial i Druid. Za razliku od AMD-a, bar im kodna imena zvuče cool dok AMD-u već godinama ne ide: Carrizo, Champlain, Godavari, Thuban, Toliman...

Osim ovo malo informacija, Intel se nije pretrgao s dodatnim informacijama za svoje grafičke kartice, ali su prikazane igre koje lijepo rade na njihovom hardveru: Forza Horizon 4, PUBG, Rift Breaker, Crysis Remastered, Metro Exodus i druge.

First Look: Intel Arc High Performance Graphics Gameplay
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI