POTPUNO ANTIBAKTERIJSKI SMARTPHONE Mobiteli s naprednom antimikrobnom zaštitom | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

POTPUNO ANTIBAKTERIJSKI SMARTPHONE Mobiteli s naprednom antimikrobnom zaštitom

Autor Krunoslav Ćosić

Možete ih prati u hladnoj ili vrućoj vodi, brisati s antibakterijskim gelovima za ruke

  Izvor: bullitt-group.visualbank.co.uk

Dva nova pametna telefona predstavio je Bullitt Group, globalni vlasnik licence za Cat telefone koje karakteriziraju izdržljivost, robusnost i kvaliteta. Oba nova modela, Cat S42 H + i Cat B40 4G dolaze s naprednom antimikrobnom zaštitom proizvoda. Time su postavljeni novi higijenski standardi za budućnost mobilnih telefona.

Cat S42 H +

 Cat® S42 H +
Cat® S42 H +
Izvor: bullitt-group.visualbank.co.uk

H + u oznaci Catovog modela označava „Hygiene Plus Innovation“. Ovo je prvi potpuno i trajno antibakterijski telefon s poboljšanom antimikrobnom zaštitom proizvoda ugrađenom u kućište telefona.

U borbi protiv bakterija koje bi se mogle uhvatiti na kućištu telefona koristi se antimikrobni aditiv tehnologije srebrnih iona nazvan Biomaster te je pomiješan sa svim vanjskim komponentama robusnog tijela telefona Cat S42 H +.

Sve je dokazano testiranjem prema međunarodnoj normi ISO 22196, što znači da to aktivno antimikrobno sredstvo sprječava replikaciju stanica bakterija za više od 80% u roku od 15 minuta i 99,9% u roku od 24 sata.

Nije to jedini certifikat kojem Cat S42 H + udovoljava - vodootporni telefon certificiran je prema IP68 i IP69, što znači da se može u potpunosti potopiti u toplu sapunicu i neprestano prati. Podvrgnut je ekstremnim testiranjima s izbjeljivačima čak 3000 puta te se nesmetano koristio u okolini s kemijskim smjesama poput raznih sanitarija.

U Cat S42 H + ugrađena je baterija kapaciteta 4200 mAh, ekran ima dijagonalu od 5,5 inač u HD+ rezoluciji, a može se koristiti i s mokrim prstima te s rukavicama. Android 11 stiže u jesen na trenutno instaliran Android 10 (podržana su sigurnosna ažuriranja tri godine), a u kućištu se nalaze 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije te utor za microSD kartice.

Ovaj 4G smartphone pokreće Mediatek Helio A20 na 1,8 GHz, ima 13 MP stražnju te 5 MP prednju kameru. U Hrvatskoj u prodaju stiže u četvrtom kvartalu 2021. godine. Tada ćemo znati i koja je cijena za Cat S42 H +.

Cat B40

 Cat B40
Cat B40
Izvor: bullitt-group.visualbank.co.uk

Uz IP68 i IP69 Ingress Protection and Hygiene Plus inovacije, Cat B40 namijenjen je mnogim profesijama - od medicinskih sestara do vratara, vozača, dostavljača do zemaljske posade na aerodromima, za sve one koji su stalno izloženi drugim ljudima.

Sve njegove vanjske komponente su pomiješane s antimikrobnim dodatkom na bazi srebrnih iona za izuzetnu obranu od mikroba (ISO22196). WHO prepoznaje mobilne telefone kao potencijalne prijenosnike bakterija i virusa. Prema studiji objavljenoj u akademskom medicinskom časopisu Germs 2017. više od 17.000 bakterija pronađeno je na mobitelima te je mobitel u džepu 10 puta prljaviji od WC školjke.

Novi Cat B40 je 4G mobitel koji će također na hrvatsko tržište doći krajem ove godine, a od mogućnosti nudi otpornost na pad na čelik s visine do 1,8 m, vodootporan je do 1,2 m u trajanju od 35 minuta.

U kućište je ugrađena baterija kapaciteta 1800 mAh koja omogućuje do 11 sati razgovora, a ekran iznad fizičke tipkovnice je dijagonale 2,4 inča. Ima i snažnu svjetiljku od 100+ lumena, a uz sve navedeno je i temperaturno funkcionalan u području od -25°C to 55°C.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI