OVO JE PREJAKO! Nokti glume karticu prilikom plaćanja u trgovinama | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OVO JE PREJAKO! Nokti glume karticu prilikom plaćanja u trgovinama

Autor Igor Martić

Kad nešto trebate platiti vadite gotovinu, karticu ili pak naslanjate pametni telefon. A da samo naslonite nokat i platite, kako vam se to čini?

  Izvor: Jakcom.com

Ne radi se o prijevari, nije u pitanju niti nekakva magija – koristi se napredna, ali istovremeno i uobičajena tehnologija.

NFC je tehnologija koja omogućuje povezivanje uređaja na maloj udaljenosti. Takav joj je i naziv Near-field communication. Ugradite li takav maleni čip ispod nokta, dobit ćete simulaciju kartice, a vaši će nokti postati jako pametni. Možda će još netko, kad vas vidi, povjerovati u vezu između cijepljenja i 5G-a.

  Izvor: Jakcom.com

  Izvor: Jakcom.com

A vidjet će vas ako za manje od 60 kuna kupite pametne nokte Jakcom N3 čija je masa samo 2 grama. Ispod umjetnog crvenog nokta debljine 0,9 mm nalazi se maleni čip kapaciteta od 8 K i debljine 0,6 mm. Uz ovo rješenje moći ćete obaviti 10.000 plaćanja, a u pakiranju dolazi 6 nokata te jedan pametni čip kojim se obavlja plaćanje.

U čemu je tajna? Pametni nokat izrađen u nano tehnologiji može kopirati i simulirati bilo koju induktivnu IC karticu za plaćanje koju imate pohranjenu u telefonu. Mogu to biti kartice s kojima ulazite u svoj ured, za dizalo, trgovačke kartice, kartice vjernosti, članske kartice itd.

Nokti su vodootporni, ne pune se, a izrađeni su od kvalitetnih materijala koji ne ugrožavaju zdravlje. Nokti se uparuju putem mobilne aplikacije Jakcom za Android i iOS uređaje, a zatim čip glumi sve što želite iz samog telefona.

  Izvor: Jakcom.com

Inače, čip se kroz aplikaciju može programirati da bude neka akcija; na primjer ako ste u opasnosti, a želite obaviti poziv policiji, dovoljno je samo noktom dotaknuti stražnju stranu telefona, na poziciji gdje se nalazi NFC čip.

Prije nego li postavite čip na nokat potrebno ga je očistiti, zatim se na nokat lijepi čip, a iznad njega se postavljaju crveni nokti. I nitko neće imati pojma o čemu se tu radi, a vi ćete komforno ulaziti u ured, otvarati garažu i plaćati račune.

  Izvor: Jakcom.com

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI