KAPACITET DO 8 TB: Samsungov SSD je najveći USB prijenosni disk | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KAPACITET DO 8 TB: Samsungov SSD je najveći USB prijenosni disk

Autor Krunoslav Ćosić

Samsung predstavlja T5 EVO prijenosni SSD s velikom brzinom

 Samsung T5 EVO (3).jpg Izvor: Samsung

Novi Samsungov prijenosni pogon nudi veće brzine, veću izdržljivost i veću pouzdanost od vanjskih tvrdih diskova (HDD-ova). Dolazi u kompaktnom obliku koji staje na dlan vaše ruke.

Najveći kapacitet diska je do 8 TB s do 3,8 puta većim brzinama prijenosa od vanjskih tvrdih diskova. T5 EVO je lagani i prijenosni Solid State Drive (SSD), uz najveći kapacitet trenutno dostupan na tržištu USB prijenosnih SSD diskova.

Pogon je savršen za svakoga tko želi prijeći s tvrdih diskova (HDD) na SSD. Zajedno sa svojim kapacitetom T5 EVO pruža solidne brzine u kompaktnom i izdržljivom dizajnu, što ga čini idealnim za one koji žele pohranjivati i pristupati datotekama, fotografijama, video zapisima itd.

 Samsung T5 EVO (2).jpg Izvor: Samsung

T5 EVO pridružuje se nagrađivanom Samsungovom portfelju prijenosnih SSD diskova pružajući još jednu sjajnu opciju za pohranu velikog kapaciteta uz T7 Shield, za avanturiste koji traže ekstremnu izdržljivost, i T9, za profesionalnu upotrebu.

Temeljen na USB 3.2 Gen 1 T5 EVO može prenositi podatke do 3,8 puta brže od vanjskih tvrdih diskova, što vam dodatno olakšava prijenos velikih datoteka. “Svake se godine diljem svijeta snimi više od bilijun fotografija – s prosjekom od 2000 fotografija samo na pametnim telefonima”, otkriva Jose Hernandez, viši direktor marketinga memorijskih proizvoda u Samsungu.

 Samsung T5 EVO (1).jpg Izvor: Samsung

Tradicionalno, vanjski HDD-ovi često imaju niske brzine prijenosa i veći su rizik od gubitka podataka zbog mehaničkih problema. Uz pomoć Samsung V-NAND flash tehnologije i elektroničkih dijelova T5 EVO pokazuje veće brzine pristupa datotekama, eliminira probleme s bukom i toplinom te omogućuje i uređivanje datoteka velikog kapaciteta izravno s uređaja.

T5 EVO dolazi u crnoj boji s titan sivim prstenom, što mu daje vrhunski i elegantan izgled koji prirodno nadopunjuje mnoge različite postavke i host uređaje. Može se pričvrstiti na bilo koju torbu ili komad prtljage zahvaljujući metalnom prstenu.

 Samsung T5 EVO (4).jpg Izvor: Samsung

Nadalje, njegovo metalno tijelo i gumirana površina pružaju dodatnu zaštitu od padova tako da je vjerojatnije da će vaše datoteke preživjeti i nekoliko udaraca.

T5 EVO od 8 TB može pohraniti više od 2 milijuna fotografija od 3,5 megabajta (MB), 1,8 milijuna glazbenih datoteka od 4 MB ili 3500 videozapisa od 2 gigabajta (GB). Kada dođe vrijeme za prijenos datoteka s jednog uređaja na T5 EVO ili obrnuto pogon pruža sekvencijalne brzine čitanja i pisanja do 460 megabajta u sekundi (MB/s) i kontinuiranu izvedbu dvostruko bržu od konkurentskih prijenosnih SSD-ova koji se temelje na SATA-i.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI