NOVI NVME SSD DISK: Za igrice sa zahtjevnom grafikom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVI NVME SSD DISK: Za igrice sa zahtjevnom grafikom

Autor Krunoslav Ćosić

Samsung 990 PRO poboljšava energetsku učinkovitost do čak 50 posto

 Samsung 990 PRO (1).jpg Izvor: Samsung

Novi disk je optimiziran za igrice sa zahtjevnom grafikom i druge intenzivne zadatke poput 3D renderiranja, uređivanja 4K videozapisa i podatkovne analize. Prati ga natprosječna energetska učinkovitost, a dolazi u kapacitetima od 1 TB, 2 TB i 4 TB.

NVMe SSD disk Samsung 990 PRO opremljen je najnovijom Samsungovom flash memorijom V-NAND i novim kontrolerom te pruža trenutno najveće brzine dostupne putem sučelja PCIe 4.0. Disk se može pohvaliti sekvencijalnim brzinama čitanja podataka do 7450 MB/s i zapisivanja podataka do 6900 MB/s dok njegove random brzine čitanja i pisanja iznose do 1400 K odnosno 1550 K IOPS-a (ulazno-izlazne operacije u sekundi).

 Samsung 990 PRO (2).jpg Izvor: Samsung

U odnosu na prethodni Samsungov SSD disk 980 PRO novi 990 PRO s do 55% poboljšanja nasumičnih performansi sjajan je odabir za gejmere kao i osobe koje se bave iznimno kreativnim i produktivnim zadacima.

NVMe SSD-diskovi vrhunskih performansi ključni su u iskorištavanju svih prednosti najnovijih igraćih konzola i tehnologija. Zahvaljujući NVMe tehnologiji 990 PRO se može pohvaliti većim brzinama učitavanja podataka od računala i konzola, što korisnicima omogućuje imerzivnije i kvalitetnije gejmersko iskustvo.

Video igra Forspoken podržava najnoviju tehnologiju za učitavanje igrica te je tijekom testa vrijeme učitavanja sadržaja iznosilo otprilike jednu sekundu (u usporedbi s četiri sekunde sa SATA SSD diskom ili 28 sekundi s HDD diskom).

 Samsung 990 PRO (5).jpg Izvor: Samsung

Zahvaljujući arhitekturi s niskom energetskom potrošnjom Samsungov novodizajnirani kontroler znatno poboljšava energetsku učinkovitost SSD diska – do čak 50 posto u usporedbi sa SSD-diskom 980 PRO. Disk ima vanjski sloj od nikla na samom kontroleru kao i površinu za ravnomjernije raspršivanje topline.

Samsungova tehnologija Dynamic Thermal Guard jamči da će temperatura diska ostati unutar optimalnih granica. Verzija NVMe SSD-diska 990 PRO s tzv. heatsinkom (hladnjakom) pruža dodatnu razinu kontrole temperature, a njegova RGB svjetla doprinose elegantnom izgledu diska.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI