MEMORIJSKE KARTICE: Za one kojima je potrebna dodatna memorija | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MEMORIJSKE KARTICE: Za one kojima je potrebna dodatna memorija

Autor Krunoslav Ćosić

Kartice se koriste i za spremanje sigurnosne kopije, uz proširenje memorije uređaja

 Samsung PRO Plus i EVO Plus (2).jpg Izvor: Samsung

Još uvijek veći broj pametnih telefona i tableta omogućuje proširivost memorije putem microSD utora. Nove Samsungove memorijske kartice dolaze s tri puta boljim performansama u odnosu na prethodnu generaciju, a namijenjene su za svakodnevne i profesionalne korisnike.

Memorijske kartice Samsung PRO Plus i EVO Plus savršeno su rješenje za proširenje prostora za pohranu mobilnog uređaja i snimanje vrhunskih fotografija, 4K Ultra HD (UHD) videozapisa te drugog
sadržaja kamerama i bespilotnim letjelicama – čak i u ekstremnim vremenskim uvjetima. Primijetit ćete i svježi, novi Blue Wave izgled, što je ponovno osmišljeno dizajnersko rješenje.

Najnovije Samsungove microSD memorijske kartice otporne su na šest različitih elemenata, dva više nego u slučaju kartica iz prijašnje generacije. Otporne su na vodu, ekstremne temperature, rendgensko zračenje, habanje, udarce i utjecaj magnetskog polja. PRO Plus i EVO Plus dolaze s desetogodišnjim jamstvom što znači da korisnici prilikom pohrane podataka ne moraju brinuti o manjku prostora za pohranu ili zaštiti pohranjenih podataka.

 Samsung PRO Plus i EVO Plus (1).jpg Izvor: Samsung

Memorijske kartice EVO Plus osmišljene su za prosječne korisnike, a odlikuju ih iznimna pouzdanost i stabilne performanse prilikom svakodnevne uporabe. Nude i brzine prijenosa podataka do 130 MB/s, zajedno s 1,3 puta većom sekvencijalnom brzinom čitanja u usporedbi s prethodnim modelom. Dostupna je u verzijama: od 64 GB, 128 GB, 256 GB i 512 GB.

Još veće brzine čitanja i zapisivanja podataka do 160 MB/s ili 120 MB/s omogućuju memorijske kartice PRO Plus. Potpuno nove kartice namijenjene su probirljivijim kreatorima sadržaja, a na tržištu su dostupne u tri različite varijante: od 128 GB, 256 GB i 512 GB.

Samsung PRO Endurance

Nove microSD memorijske kartice Samsung PRO Endurance savršene su za nadzorne kamere kao i kamere namijenjene uporabi u vozilima ili na ulaznim vratima domova, kamere koje se nose na tijelima i sl. Imaju unaprijeđenu izdržljivost i izvanredne performanse za neometano i pouzdano snimanje te reprodukciju materijala.

Pouzdana NAND flash memorija u memorijskoj kartici PRO Endurance pruža do 16 godina (oko 140 160 sati) neprekidnog snimanja kako nijedan važan trenutak ne bi bio propušten. To znači da jedna jedina kartica PRO Endurance može trajati koliko i 33 kartice uobičajene brzine.

 Samsung Pro Endurance.jpg Izvor: Samsung

Pruža brzine čitanja i zapisivanja podataka od 100 MB/s odnosno 40 MB/s te nosi oznaku klase 10 zahvaljujući brzinama videozapisa do U3 (UHS brzina klase 3) i V30 (brzina videozapisa klase 30). Savršena je za velike datoteke visoke razlučivosti jer omogućuje neometano snimanje i reprodukciju u Full HD i 4K razlučivosti.

Kartica mase samo 0,25 grama je otporna na šest različitih elemenata. Pored uobičajene otpornosti na vodu, magnete, rendgensko zračenje i ekstremne temperature kartica Samsung PRO Endurance je sada otporna na habanje i pad s visine. Dolazi u četiri različite verzije kapaciteta, od 32 GB, 64 GB, 128 GB i 256 GB.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI