Uz pomoć umjetne inteligencije moguće je trenirati psa | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Uz pomoć umjetne inteligencije moguće je trenirati psa

Autor Davor Dakić

Ova ogrlica ima sposobnost zaustaviti lavež psa, u situacijama kada je to jako nezgodno

 HushPuppy (6).jpg Izvor: Onchip.AI / Ferrari / Profimedia

Ogrlica HushPuppy tehnološke tvrtke Onchip.AI dizajnirana je za učenje pasa lajanju. Ogrlica trenira kućne ljubimce pomoću uvjetovanja ponašanja. Dizajnirana je da nauči psa kada treba biti tih, što može bitno izuzetno bitno na nekim mjestima.

Ogrlica za vježbanje koristi vibracije i zvučne signale te način upozorenja koji dodaje dodatno malo statičko pražnjenje. Za detekciju zvuka ogrlica koristi umjetnu inteligenciju za precizno razlikovanje psećeg laveža od drugih kućanskih i vanjskih zvukova, uključujući lavež drugih pasa.

 HushPuppy (3).jpg Izvor: Onchip.AI / Ferrari / Profimedia

 HushPuppy (7).jpg Izvor: Onchip.AI / Ferrari / Profimedia

Novi uređaj pokretan umjetnom inteligencijom trebao bi pomoći istrenirati pse da ne laju bez razloga. Naprava nazvana Hush Puppy ogrlica je koja trenira kućne ljubimce pomoću uvjetovanja ponašanja. Ima dva načina rada, trening i upozorenje.

U modu treninga, ako ogrlica detektira lavež, šalje siguran "podsjetnik" u obliku vibracije i zvučnog signala. U načinu rada upozorenja blagi statički podražaj dodaje se odgovoru na vježbanje. U ogrlici se nalazi jedna AAA baterija koja daje malu električnu energiju kako bi se osigurala sigurnost psa, a istovremeno pruža nezaboravan poticaj koji pomaže u razvoju dobrog ponašanja.

 HushPuppy (5).jpg Izvor: Onchip.AI / Ferrari / Profimedia

Iz tvrtke Onchip.AI kažu da će s vremenom ponavljanje pomoći psima da se utišaju kada čuju ili osjete podražaj. Hush Puppy koristi umjetnu inteligenciju u detekciji zvuka za koju američka tvrtka kaže da omogućuje preciznu razliku između laveža pasa i drugih uobičajenih domaćih i vanjskih zvukova poput alarma, zvona, smijeha, vrištanja ljudi, lupanja vratima, automobilskih sirena, a što može pokrenuti manje sofisticirane modele treninga.

Također uči prepoznati lavež samo kućnog ljubimca koji nosi ogrlicu. Proizvođač jamči da je HushPuppy dizajnirana kako bi bila potpuno sigurna i udobna za nošenje kućnih ljubimaca.

 HushPuppy (2).jpg Izvor: Onchip.AI / Ferrari / Profimedia

 HushPuppy (4).jpg Izvor: Onchip.AI / Ferrari / Profimedia

 HushPuppy (1).jpg Izvor: Onchip.AI / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI