NOVI SERVERI DELL: Pokreću ih procesori četvrte generacije Intel Xeon Scalable | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVI SERVERI DELL: Pokreću ih procesori četvrte generacije Intel Xeon Scalable

Autor Krunoslav Ćosić

Serveri PowerEdge XR namijenjeni su za edge lokacije

 Dell PowerEdge XR serveri.jpg Izvor: Dell Technologies

Serveri mogu pokriti različite potrebe računalstva izvan i unutar podatkovnih centara. Najnoviji XR5610, XR7620 te XR8000 modeli servera predstavljaju proširenje portfelja tvrtke bazirano na Intel tehnologiji s posebnim fokusom na edge i telecom rješenja.

Nove servere pokreću procesori četvrte generacije Intel Xeon Scalable, a uključuju i poboljšane mogućnosti umjetne inteligencije za edge radna opterećenja te nove Intel Advanced Matrix (Intel AMX) ekstenzije.

XR serija je namijenjena za postavljanje na edge lokacijama s ograničenjem veličine i dizajna te se komponente i dizajn s manje dubine mogu instalirati u kabinete ili MEC-ove na mjestima poput signalnih tornjeva telekomunikacijskih operatora. Robusne komponente servera su dizajnirane na način kako bi izdržali udarce, prašinu i prljavštinu kao i snažne vremenske uvjete te ekstremne temperature.

 Dell PowerEdge serveri (1).jpg Izvor: Dell Technologies

Dell PowerEdge XR5610 single-socket monolitni server osmišljen je za upotrebu u telecom, enteprise te obrambenim edge slučajevima s robusnim komponentama koje su iznimno otporne na uvjete s puno prašine, ekstremne temperature te vlažnost. Dodatno, ovaj model nositelj je MIL-STD-810H te NEBS Level 3 certifikata.

Dell PowerEdge XR8000 sled-based model servera posebno je optimiziran po pitanju troškova upotrebe i performansi za O-RAN aplikacije. Iznimno gust dizajn pruža otpornost na hladnoće i vrućine, a dostupan je u 1U i 2U single-socket sled based varijantama koje su mogu jednostavno skalirati i nadograditi.

 Dell PowerEdge serveri (2).jpg Izvor: Dell Technologies

Oba servera, PowerEdge XR5610 i PowerEdge XR8000, odgovaraju potrebama današnjih edge primjena kao i O-RAN okolinama gdje su oba dva modela vRAN te cloud RAN optimizirana.

Dell PowerEdge XR7560 model donosi moćnu tehnologiju ubrzanja edge kapaciteta što ga čini idealnim za upotrebu u odabranim industrijskim ili telecom edge slučajevima. Ovaj 2U dual-socket model može se lako postaviti u kabinete s opremom na tlu proizvodnog pogona ili bilo gdje blizu krajnjeg korisnika.

PowerEdge XR7560 donosi i integrirane opcije za umrežavanje te poboljšanju pohranu, što je korisno u situacijama gdje je potrebno prikupiti podatke te ih u visokim brzinama analizirati na edge lokacijama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI