EKOLOŠKI RADNI STOL: Napunite baterije putem pedala | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EKOLOŠKI RADNI STOL: Napunite baterije putem pedala

Autor Igor Martić

Održivost i samoodrživost postala su dva izuzetno bitna pojma

 Acer eKinekt BD 3 (1).jpg Izvor: Acer

Ekološki prihvatljiv radni stol s ugrađenim biciklom koristi snagu okretanja pedala te se prikupljena energija koristi za punjenje gadgeta koji se nalaze na stolu. To znači istovremeno održavanje kondicije dok radite od kuće i pomažete u uštedi energije tijekom skoka cijena komunalnih usluga.

Zanimljiv stol je predstavio Acer. Proizvod računalne tvrtke eKinekt BD 3 pretvara snagu s pedala u kinetičku energiju koja se može koristiti za punjenje baterije prijenosnog računala ili mobilnog uređaja priključenih na dva USB Type-A ili USB-C priključka na stolu.

Dok se sjedi za stolom Acer eKinekt BD 3 i sat vremena ležerno okreću pedale pri 60 okretaja u minuti može se proizvesti 75 vata snage. Stol radi u dva načina rada, Sport i Working.

U radnom načinu površina stola se pomiče bliže stolcu kako bi vozači mogli sjediti u uspravnom položaju dok tipkaju i pedaliraju. U sportskom načinu rada radni stol je pomaknut naprijed dajući više prostora za naginjanje, slično položaju na standardnom biciklu ili trenažeru, za dodatni prostor za noge i veću snagu pedaliranja.

 Acer eKinekt BD 3 (2).jpg Izvor: Acer

Dobro osmišljen dizajn omogućuje korisnicima da iskoriste vrijeme prekida rada između radnih razdoblja kako bi ostali puni energije i vježbali na malom prostoru. Vozači se tada mogu neprimjetno vratiti u radni način samo klizanjem površine stola natrag u prvobitni položaj.

LED indikator punjenja na stražnjoj strani bicikla svijetli prilikom okretanja pedala signalizirajući da se kinetička energija pretvara u električnu. Široka površina stola eKinekt pruža korisniku dovoljno radnog prostora dok podesiva visina stola i sjedala omogućuju udobno sjedenje u svakom trenutku.

Za dodatnu praktičnost dizajniran je s kukicom za torbu koja korisnicima omogućuje jednostavno vješanje svojih stvari i s držačem za piće kako bi ostali hidrirani i izbjegli prolijevanje dok se sjedi na biciklu.

Radni način rada približuje komponentu stola i podstavljeno sjedalo kako bi se omogućio uspravan radni stav. Sportski način rada gura radni stol prema naprijed kako bi se korisnik mogao nasloniti na intenzivniji trening.

 Acer eKinekt BD 3 (3).jpg Izvor: Acer

Utjelovljujući dugoročnu predanost pronalaženju ravnoteže između stvaranja inovativnih rješenja uz zaštitu planeta, radna ploča eKinekt BD 3 i kućište koje štiti komponente bicikla izrađeni su od plastike reciklirane nakon upotrebe.

Prateća aplikacija eKinekt prilagođena korisniku pruža informacije u stvarnom vremenu za provjeru trajanja vožnje, udaljenosti i brzine, dok pokazuje procijenjeni broj sagorjelih kalorija i vati proizvedenih tijekom pedaliranja.

Za točnije praćenje vozači mogu unijeti osobne podatke kao što su visina, masa, spol i dob na svojim profilima aplikacije. Također bilježi povijest vježbanja kako bi korisnici pratili svoj napredak i uspoređivali rezultate tijekom vremena.

Cijena za Acer eKinekt BD 3 je 999 USD, a bit će dostupan u Europi u lipnju dok na Tajvan stiže već u travnju, po cijeni od 29.000 NTD.

Isprobavanje Acer eKinekt BD 3 | Acer
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI