ONEMODERN M6: Pametni vanjski tvrdi disk s velikim brzinama | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ONEMODERN M6: Pametni vanjski tvrdi disk s velikim brzinama

Autor Igor Martić

Disk omogućuje maksimalnu brzinu od 130 Mbps, uz USB 3.0 prijenos

 OneModern M6 (2).jpg Izvor: Kickstarter

Nema čega nema u malom kućištu – uz iOS i Android plug&play dostupno je automatsko sigurnosno kopiranje, upravljanje datotekama te prijenosna baterija (power bank) kapaciteta 6000 mAh, što će biti dovoljno da se pametni telefoni napune nešto više od jednom. Ili dva puta, ovisno o kapacitetu baterije telefona.

Uređaj OneModern M6 trenutno je u Kickstarter kampanji i prikuplja novce, a razlozi za poduprijeti projekt i biti među prvima u svijetu koji će isprobati disk su što omogućuje spremanje podataka s pametnih telefona, ukoliko se memorija napuni.

Dakle, nema potrebe za SD karticama, iako sve veći broj pametnih telefona niti nema utor za microSD karticu pa su korisnici osuđeni samo na pohranu u oblaku. Opcija automatskog sigurnosnog kopiranja omogućuje automatsko dodavanje novih fotografija, kontakata i datoteka, a podržana je i funkcija nastavljenog učitavanja.

OneModern M6 više je od tradicionalnog tvrdog diska. Ima široku kompatibilnost zbog koje radi na računalu, prijenosnom računalu, iOS i Android telefonima i jednostavno na SD kartici. HDD je veličine dlana.

 OneModern M6 (6).jpg Izvor: Kickstarter

Prijenosni uređaj može se koristiti za oslobađanje vašeg mobilnog prostora ili za spremanje važnih datoteka i sigurnosnih kopija. Mobilni disk od 1 TB ili 2 TB je dimenzija 146 x 80 x 18 milimetara i teži 300 grama.

Možete jednostavno prenositi datoteke između različitih uređaja budući da nema potrebe za električnim utikačem za sigurnosno kopiranje vašeg mobilnog telefona, a zahvaljujući svojstvu visoke brzine, sve je u tren oka.

Tvrdi disk od aluminija otporan je na ogrebotine i otporan je na udarce. Smješten u elegantnom i kompaktnom obliku, omogućuje vam da ponesete svoje podatke bilo gdje. Možete ga jednostavno staviti u džep ili ruksak kako biste imali više prostora kamo god krenuli.

 OneModern M6 (4).jpg Izvor: Kickstarter

Ima utor za SD memorijsku karticu, što ga čini odličnom opcijom za kreativne korisnike koji trebaju prebaciti datoteke s fotoaparata i drugih uređaja. Zahvaljujući USB 3.0 povezivosti možete se kretati među datotekama puno većim brzinama - brzina prijenosa je ocijenjena na do 130 Mb/s.

Kada je spojen na računalo, njegove brzine pisanja i čitanja mogu doseći do 130 Mb/s, prosječno oko 80 Mb/s. Prema testovima, sigurnosno kopiranje datoteke od 5 GB traje samo jednu minutu. Čak i mobilni uređaji koji podržavaju USB 3.0 mogu doseći 100 Mb/s (mobilni uređaji koji podržavaju USB 2.0 imaju maksimalnu brzinu prijenosa od 20 Mb/s).

 OneModern M6 (3).jpg Izvor: Kickstarter

Nije potrebna aplikacija za ručno sigurnosno kopiranje na Mac i Windows računalu, prijenosnom računalu, tabletu ili mobilnom telefonu. Ali ako želite automatske sigurnosne kopije i datoteke "zrcaljene" u pravu kategoriju, možete to napraviti s aplikacijom "OneModern" za mobilne automatske sigurnosne kopije.

Nakon instaliranja aplikacije, uključite "Sigurnosna kopija kamere" i/ili "Sigurnosna kopija kontakata" koja omogućuje automatsko inkrementalno sigurnosno kopiranje ažuriranog sadržaja mobilnog telefona nakon povezivanja kako bi se izbjeglo dupliciranje ili izostavljanje ručnog sigurnosnog kopiranja.

 OneModern M6 (7).jpg Izvor: Kickstarter

Funkcija automatske sigurnosne kopije u aplikaciji podržava automatsku sigurnosnu kopiju albuma i kontakata samo za korisnike iOS-a. Korisnici Androida mogu automatski sigurnosno kopirati albume, datoteke, glazbu, dokumente, videozapise, kontakte itd.

Svaka mapa koja je zrcaljena ažurirat će se čim napravite bilo kakve promjene u bilo kojoj datoteci unutar te mape. To osigurava da su vaše sigurnosne kopije uvijek ažurne s najnovijim verzijama vaših datoteka.

 OneModern M6 (1).gif Izvor: Kickstarter

 OneModern M6 (1).jpg Izvor: Kickstarter

 OneModern M6 (5).jpg Izvor: Kickstarter

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI