5G Magenta: T Phone Pro & T Phone | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

5G Magenta: T Phone Pro & T Phone

Autor Krunoslav Ćosić

Hrvatski Telekom je upravo lansirao dva zanimljiva pametna telefona

 T Phone Pro (1).jpg Izvor: Hrvatski Telekom

Pro izvedba je namijenjena naprednijim korisnicima koji trebaju NFC opciju za beskontaktno plaćanje, kamera je više iskoristiva, a oba 5G modela razlikuju se i u mnogim drugim detaljima. Nešto ih ipak povezuje – magenta power tipka na boku. Koriste i isti čipset MediaTek Dimensity 700 s osam procesorskih jezgri, pri čemu dvije rade na taktu od 2,2G Hz dok je šest na taktu do 2 GHz.

T Phone Pro & T Phone razvijeni su u suradnji s Googleom, imaju najnoviju verziju operativnog sustava Android 12, podržavaju rad u 5G mrežama. Ističu se dva velika ažuriranja Android OS-a (Android 13 i Android 14) uz redovna sigurnosna ažuriranja jednom tromjesečno tijekom četiri godine.

Jača izvedba T Phone Pro ima ekran od 6,82 inča u HD+ rezoluciji. Unutar ureza na ekranu smještena je selfie kamera od 16 megapiksela s 2K video snimanjem pri 30 sličica u sekundi. Kamera se može koristiti i za otključavanje ekrana prepoznavanjem lica vlasnika. Ako ne želite koristiti takvu funkcionalnost možda će vam biti zanimljiviji senzor s otiskom prsta.

 T Phone Pro (4).jpg Izvor: Hrvatski Telekom

Unutar kućišta mase 214 grama, uz debljinu od 8,99 mm i zaštitu IP52 koja jamči nepropusnost prašine i pri prskanju vodom nalazi se baterija kapaciteta 5000 mAh s punjenjem snagom od 15 W, a detalj po kojem se Pro izvedba razlikuje od običnog T Phonea je i podržano bežično punjenje baterije.

Pametni telefon dostupan preko Hrvatskog Telekoma ima i 3,5 mm ulaz za slušalice te proširenje memorije s microSD karticama do 2 TB. Memorija telefona je 128 GB dok je radna (RAM) memorija 6 GB.

 T Phone & T Phone Pro (2).jpg Izvor: Hrvatski Telekom

Na stražnjoj se strani nalazi četverostruka kamera u kombinaciji glavnog senzora od 50 megapiksela, širokokutni senzor od 5 megapiksela hvata scene u koje želite više toga smjestiti, a dva senzora po 2 megapiksela koriste se za makro i dubinske scene.

T Phone

Drugi model T Phone razlikuje se po manjoj bateriji od 4500 mAh koja se puni snagom od 15 W, lakši je za 19 grama (195 grama), malo je i tanji (8,76 mm), ekran je dijagonale 6,52 inča te je unutar njega smještena prednja kamera od 5 megapiksela.

 T Phone (4).jpg Izvor: Hrvatski Telekom

Na stražnjoj se strani nalazi trostruka kamera, uz glavni senzor od 50 megapiksela, ali nema širokokutnog od 5. Druga dva senzora su po 2 megapiksela, kao na modelu T Phone Pro – jedan je za snimanje s male blizine (makro), a drugi je za zamućivanje i izoštravanje scena od 2 megapiksela.

Memorija telefona je 64 GB, ima microSD utor za proširenje do 2 TB, a radna memorija iznosi 4 GB. I T Phone podržava dva velika ažuriranja Android OS-a (Android 13 i Android 14), uz redovna sigurnosna ažuriranja jednom tromjesečno tijekom četiri godine.

 T Phone (1).jpg Izvor: Hrvatski Telekom

Dodatna pogodnost za sve kupce T Phonea su tri mjeseca besplatne pohrane od 100 GB na Google One oblaku – za sigurnosnu pohranu fotografija, videa, kontakata i ostalog.

T Phone i T Phone Pro moći će se kupiti u svim prodajnim kanalima Hrvatskog Telekoma od 5. listopada 2022., u nekoj od postpaid ili prepaid tarifa koje podržavaju 5G ili kao samostalan uređaj, a tada će biti objavljene i sve cijene i pogodnosti.

 T Phone (2).jpg Izvor: Hrvatski Telekom

 T Phone (3).jpg Izvor: Hrvatski Telekom

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI