GARTNER HYPE CYCLE 2022: Raste potražnja za mikro podatkovnim centrima | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GARTNER HYPE CYCLE 2022: Raste potražnja za mikro podatkovnim centrima

Autor Krunoslav Ćosić

40% ispitanika u anketi odgovorilo je da koriste ili planiraju koristiti integrirana rack rješenja ili mikro podatkovne centre

 Vertiv VRC-S Micro Data Center (1).jpg Izvor: Vertiv

Vertiv je prepoznat kao ogledni dobavljač za rješenja mikro podatkovnih centara u Gartner Hype Cycle izvještajima za edge računalstvo te poduzeća srednje veličine. Svake godine Gartner provede grafičku analizu 90 patenata (eng. Hype Cycles) u različitim domenama kao metodu s kojom klijenti mogu pratiti zrelost tehnologija i njihov budući potencijal.

Gartnerova izvješća navode da je stvaranje mikro podatkovnih centara nešto što tvrtke rade godinama, međutim često na ad hoc način. Sklapanjem partnerstva s dobavljačima te stvaranjem dosljedne i standardizirane arhitekture tvrtke mogu vratiti kontrolu nad kritičnom digitalnom infrastrukturom te povećati svoju sposobnost za brzo uvođenje specifičnih usluga za pojedine lokacije dok istovremeno smanjuju rizike i operativne troškove uz unaprjeđenje razine usluge.

Naši životi postaju sve digitalniji te se sve više ističe potreba za smanjenjem razine latencije i većom podrškom za trenutačno računalstvo, a edge računalstvo je kritično. Vertiv je s rješenjima za mikro podatkovne centre u stanju pružiti učinkovita, pouzdana te brzo primjenjiva rješenja za IT infrastrukturu koja će omogućiti organizacijama u različitim industrijama postaviti računalstvo bliže samim ljudima kao i uređajima koje ga koriste.

 Vertiv VRC-S Micro Data Center (3).jpg Izvor: Vertiv

Vertiv je predvidio veću potražnju za mikro podatkovnim centrima te ostalim integriranim rješenjima u svojem najnovijem izvješću trendova za 2022. godinu, temeljeći svoje rezultate na saznanjima veće potrebe za nižu latenciju te bržom, besprijekornom konfiguracijom koja može pratiti globalnu potražnju.

Prema Vertivovoj anketi 40% ispitanika je odgovorilo da koriste ili planiraju koristiti integrirana rack rješenja ili mikro podatkovne centre, što su značajni dokazi koji upućuju na veće prihvaćanje mikro podatkovnih centara te ostalih integriranih solucija.

„Više nego ikad dosad, edge aplikacije se primjenjuju na nekonvencionalnim lokacijama poput proizvodnih pogona ili maloprodajnih skladišta, gdje se organizacije oslanjaju na mikro podatkovne centre kako bi si osigurale potrebnu fleksibilnost, sigurnost i pouzdanost s manjim otiskom na okolinu“, ističe Martin Olsen, podpredsjednik strategije za integrirana rack rješenja i transformaciju u tvrtki Vertiv.

 Vertiv VRC-S Micro Data Center (2).jpg Izvor: Vertiv

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI