PRIJE NEKOLIKO DANA U JAPANU: Orqa oduševila! | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRIJE NEKOLIKO DANA U JAPANU: Orqa oduševila!

Autor Krunoslav Ćosić

Osječka tvrtka razvija video-naočale za pilote dronova

 ORQA_Japan Drone_2022_1.jpg Izvor: Orqa

Nakon nastupa na sajmu CES u Las Vegasu Orqa je nastupila i na sajmu Japan Drone 2022. Inače, naočale za upravljanje dronovima ove domaće tvrtke već se prodaju na japanskom tržištu od početka ove godine. Proizvodi tvrtke Orqa trenutno su dostupni na pet kontinenata.

Japan Drone 2022 expo i konferencija u 3 dana programa okupila je više od 17.000 posjetitelja u gradu Chiba unutar Tokyo Bay područja, s čak 170 domaćih i 18 inozemnih izlagača. Orqa se tamošnjem tržištu predstavila s brošurom koja je lokalizirana na japanski jezik.

Brzo rastuća zajednica pilota dronova u Japanu prepoznala je kvalitetu i inovativnost ovih proizvoda te potaknula predstavnike tvrtke da posjete Japan Drone 2022 expo. Japan već desetljećima ima titulu jedne od tehnološki najrazvijenijih država svijeta te se etablirao kao lider u području digitalizacije i tehnoloških inovacija.

 ORQA_Japan Drone_2022_2.jpg Izvor: Orqa

130 milijuna građana Japana visoke je platežne moći, skloni su tehnologiji i inovacijama te japansko tržište predstavlja značajan potencijal. Organski interes koji je japanska zajednica pilota dronova pokazala značajan je za daljnji razvoj proizvoda te njihove plasiranje na globalnoj sceni.

Na Japan Drone 2022 sajmu predstavljena su četiri proizvoda iz ponude tvrtke Orqa, a to su: dva modela naočala za pilote dronova (Pilot i Race varijante FPV.One modela), kontroler za upravljanje dronovima te simulator letenja drona.

Za posebni doživljaj pobrinuli su se članovi WTW (Wednesday Tokyo Whoopers), jedne od najaktivnijih zajednica japanskih pilota FPV dronova. WTW je zajednica koja okuplja ljubitelje dronova i svake srijede organiziraju utrke mikro dronova na različitim lokacijama na području Tokya, uglavnom u kafićima. Velik broj članova WTW zajednice koristi ORQA proizvode, a hrvatske predstavnike ugostili su na internom okupljanju te na taj način dodatno produbili sponu između Hrvatske i Japana.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI