IZBJEGAVAJTE: Držanje laptopa na koljenima i u krevetu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IZBJEGAVAJTE: Držanje laptopa na koljenima i u krevetu

Autor Smartlife

Ne zaboravite na održavanje prijenosnih računala

 Laptop-u-krilu.jpeg Izvor: Pexels

Rad od kuće znači i da poslove obavljamo s mjesta koja nisu uobičajena u uredima – iz fotelje, s kreveta pa možda čak i iz kade u kupaonici.

Ako često držite laptop na koljenima imajte na pameti da je loša cirkulacija zraka Ahilova peta (skoro) svakog prijenosnog računala - upravo takav način korištenja često dovodi do pregrijavanja komponenti.

Nije pametno niti držati laptop na krevetu, pokrivaču ili jastuku jer su u pitanju površine koje nisu dovoljno čvrste i ravne pa znatno otežavaju ventilaciju. Stalak za laptop bi u tim situacijama bio sasvim dobra alternativa stolu.

 Laptop krevet djevojka.jpg Izvor: Pixabay

Najvažnije je da niti jedan od otvora za cirkulaciju zraka nije blokiran. Oni se obično nalaze na bočnoj ili stražnjoj strani kućišta, ali neki modeli ih imaju i s donje strane. Zato je najbolje laptop držati na podignutoj površini kako se ti otvori ne bi blokirali.

Kako tvrde stručnjaci, za optimalan protok zraka i smanjenje šansi za pregrijavanje je također bitno da se laptop jednom mjesečno očisti od prašine. Ukoliko niste sigurni u to što radite bilo bi dobro taj zadatak povjeriti servisu.

Ukoliko ne želite razmišljati o protoku zraka i čišćenju prašine možete odabrati laptop koji uopće nema otvore za ventilaciju. Najpopularniji model te vrste je Apple Macbook Air s M1 ili M2 čipsetom.

 Apple Macbook Air.jpg Izvor: Apple

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI