KORISTAN SMARTWATCH: Ima najveći solarni panel ikada napravljen za sat | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KORISTAN SMARTWATCH: Ima najveći solarni panel ikada napravljen za sat

Autor Davor Dakić

Sequent SolarCharger je pametni sat sa solarnim punjenjem

 Sequent SolarCharger (10).jpg Izvor: Kickstarter

Napaja se s najvećeg solarnog panela ikada napravljenog za hibridni pametni sat. Sequent SolarCharger je za sada samo projekt i postat će stvarnost ukoliko prikupi dovoljno sredstava kroz kickstarter kampanju. Naravno, i sami možete poduprijeti ovu kampanju.

U ovom trenutku prikupljeno je 118.000 dolara, iako je plan bio 10.424 dolara. Dakle, sat će krenuti u daljnji razvoj i proizvodnju, nakon što je prvi prototip izrađen u ožujku 2022., a prvi kupci će ga dobiti u studenom 2022.

Pametni sat ponaša se kao i svaki drugi pametni sat - mjeri aktivnosti, spavanje i otkucaje srca 24 sata na dan, ali se napaja preko najvećeg safirnog solarnog panela koji je ugrađen u pametni sat. Što znači da ovaj sat ima neograničenu autonomiju.

The Journey - Episode 1
Izvor: Youtube

Korištenje cijele površine brojčanika omogućuje prikupljanje energije kao nijedan drugi pametni sat! Ovo veliko područje prikupljanja energije omogućuje mu da uhvati većinu vanjske i unutarnje svjetlosti. SolarCharger pruža gotovo beskonačnu autonomiju napajanja, sve dok postoji sunčeva svjetlost ili izvor svjetlosti.

Navodi se stand-by (vrijeme čekanja) do 24 mjeseca odnosno beskonačno s aktivnim solarom - 1 sat sunčeve svjetlosti dovoljan je za tjedan dana. Uz jedan sat dnevno izlaganja sata sunčevoj svjetlosti omogućuje do 12 mjeseci aktivnosti. Ukoliko se uz praćenje svakodnevnih aktivnosti koristi i senzor broja otkucaja srca sat će raditi do dva mjeseca ako dnevno provodi pet sati u hvatanju sunčeve svjetlosti (20.000 luksa).

 Sequent SolarCharger (2).jpg Izvor: Kickstarter

 Sequent SolarCharger (3).jpg Izvor: Kickstarter

Kompatibilian je s Android i Apple iOS operativnim sustavima kako bi se spajanjem na pametni telefon proširila njegova funkcionalnost. Instaliranjem mobilne aplikacije Oxygen 2.0 sinkroniziraju se svi podaci sa sata u pametni telefon te omogućuje praćenje dužih statistika za korake, kalorije, sportske aktivnosti, otkucaji srca, spavanje itd. Aplikacija je kompatibilna s Apple Health i Google Fit.

Još je nešto zanimljivo - izrađen je od recikliranih materijala pronađenih u oceanu (cijena 299 dolara), a za 399 dolara dobit ćete i kućište mase od 40 grama od nehrđajućeg čelika 316L. Kutija ima lijepu zrnatu teksturu koja daje vrhunski izgled. Sat Sequent SolarCharger je dostupan u više boja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI