PRVE U SVIJETU: Slušalice na solarnu energiju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRVE U SVIJETU: Slušalice na solarnu energiju

Autor Davor Dakić

Slušalice bi trebale revolucionirati audio industriju

 Urbanista Los Angeles (7).jpg Izvor: Urbanista

Prve slušalice na solarni pogon zamišljene su kao rješenje za slušanje glazbe na odmoru. Bežične slušalice Los Angelesa izradio je švedski lifestyle audio brend Urbanista.

Revoluciju bi u audio segment trebale omogućiti solarne ćelije tvrtke Powerfoyl. Samopunjive slušalice Los Angelesa, kako kažu iz tvrtke Urbanista, koriste materijal koji pretvara svu svjetlost, vanjsku i unutarnju, u energiju pružajući praktički beskonačno vrijeme slušanja.

Slušalice Los Angeles se nikada ne prestaju puniti kada su izložene svjetlu te pružaju neprekidan audio doživljaj. Pritisak na gumb na slušalicama aktivira napredno uklanjanje buke (Active Noise Cancelling), trenutno smanjujući neželjenu pozadinsku buku i zvukove.

Uključivanjem načina ambijentalnog zvuka (Ambient Sound Mode) korisnicima se prilikom slušanja omogućuju okolni zvukovi, posebno korisni prilikom prelaska ceste, kako bi zvučno uočili vozila koja im se približavaju.

U slušalice je ugrađena punjiva baterija kapaciteta 750 mAh, imaju Bluetooth 5.0 za bežično povezivanje, mogu se puniti i preko USB-C priključka, a omogućuju glasovno upravljanje preko digitalnih pomoćnika Siri i Google Assistant. Kompatibilne su s iOS i Android uređajima na udaljenosti do 10 metara.

 Urbanista Los Angeles (1).jpg Izvor: Urbanista / Ferrari / Profimedia

Nadalje, slušalice imaju mikrofon za telefonske razgovore (i pokretanje prethodno spomenutih glasovnih pomoćnika), zvučnici su promjera 40 mm

Slušalice Urbanista Los Angeles, inspirirane kultnim gradom u srcu sunčane Kalifornije, dostupne su u crnoj ili pješčanoj zlatnoj boji te koštaju 195 eura. Već su proglašene pobjednicima u dvije svjetske nagrade za dizajn -- Red Dot i IF.

 Urbanista Los Angeles (8).jpg Izvor: Urbanista

 Urbanista Los Angeles (9).jpg Izvor: Urbanista

 Urbanista Los Angeles (6).jpg Izvor: Urbanista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI