NOVI MACBOOK PRO 13 VS. PRETHODNIK: Sporiji je! | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVI MACBOOK PRO 13 VS. PRETHODNIK: Sporiji je!

Autor Smartlife

Osnovna konfiguracija ima osjetno lošije SSD performanse u odnosu na M1 model

 Apple MacBook Pro (7).jpg Izvor: Youtube

Novi MacBook Pro 13 laptopi, koje pokreće Apple M2 čipset, polako stižu u ruke kupaca donoseći sa sobom unaprijeđene performanse o kojima je kompanija iz Cupertina govorila tijekom ovogodišnjeg WWDC događaja. Ipak, prvi izvještaji nagovještavaju kako nije sve tako sjajno - SSD brzine su drastično sporije nego od prethodnika.

YouTube kanali Max Tech i Created Tech su testirali osnovni model M2 MacBook Pro 13 koji dolazi sa SSD-om od 256 GB. Otkrili su da su brzine čitanja i pisanja dostigle oko 1.450 MB/s, što je oko 50% sporije pri čitanju (2.900 MB/s) i otprilike 30% sporije pri pisanju (2.215 MB/s) u odnosu na prethodni 13-inčni MacBook Pro s M1 procesorom i 256 GB interne memorije.

 Apple MacBook Pro (1).jpg Izvor: Youtube

Created Tech je otkrio razlog sporijeg SSD-a u novijem laptopu - M2 mašina koristi jedan NAND flash čip od 256 GB dok njegov prethodnik ima dva NAND čipa od 128 GB koji rade paralelno za veće brzine.

Niže brzine SSD-a u M2 MacBook laptopima će razočarati one koji očekuju sve bolje performanse u usporedbi sa strojem prethodne generacije - kao što bi trebao biti slučaj. Umjesto toga kupci će dobiti prostor za skladištenje koji je upola brz u odnosu od prethodnika.

Oni koji očajnički žele novi Pro uređaj bez lošijih performansi SSD-a morat će potrošiti dodatan novac za model od 512 GB. Ovaj model nudi iste, ali ne brže, performanse prijenosa kao M1 modeli, što znači da vjerojatno ima dva čipa.

 Apple MacBook Pro (6).jpg Izvor: Apple

Nije jasno zašto je Apple odlučio koristiti samo jedan flash čip umjesto dva, mada je to više nego vjerojatno način da se smanje ukupni troškovi. Ono što sigurno nije slučajnost su recenzenti kojima je kompanija ustupila nove modele na testiranje - dobili su M2 MacBook Pro 13 modele od 1 TB interne memorije.

Bit će zanimljivo vidjeti ima li M2 MacBook Air, u osnovnoj konfiguraciji, također sporije brzine SSD-a od prethodnika, kada se pojavi sljedećeg mjeseca.

 Apple MacBook Pro (3).jpg Izvor: Apple

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI