NOVI APPLE ČIP, NOVA DVA APPLE UREĐAJA: Sve je brže nego prije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVI APPLE ČIP, NOVA DVA APPLE UREĐAJA: Sve je brže nego prije

Autor Krunoslav Ćosić

Zaista velike novosti dolaze iz Applea do kraja ove godine

 Apple MacBook Air (3).jpg Izvor: Apple

Apple je na konferenciji WWDC 2022 predstavio detaljno novi iOS 16, a uz softver predstavili su i nove uređaje. Zvijezda je novi čip M2 koji će se ugrađivati u nove Apple MacBook Air i Apple MacBok Pro.

Novi M2 čip

Appleov najnoviji čip M2 na 5 nm nasljeđuje M1, koji se koristi u Mac računalima te u iPad uređajima. M2 ćemo vidjeti u novom MacBook Air te u novom 13-inčnom MacBook Pro računalu. Ono što ističe novi čip je 25 posto više tranzistora te 50 posto veća propusnost nego što nudi čip M1. Uz povećanje performansi i brzine rada istovremeno se ograničila energija koja se troši u radu.

 Apple M2 čip.jpg Izvor: Apple

Novi čipset omogućuje 100 GB/s propusnosti memorije, 24 GB LPDDR memorije, nisku latenciju uz široki bandwidth (propusnost), pri čemu su četiri jezgre namijenjene za visoke performanse, a četiri za visoku učinkovitost što se tiče potrošnje energije.

18 posto su bolje procesorske performanse nego na M1 čipu, a grafičke do 35 posto. Novi čip sadrži 20 milijardi tranzistora.

Apple MacBook Air

Apple MacBook Air je debljine 11,3 mm, dostupan će biti u četiri boje aluminijskog kućišta, a ekran je dijagonale 13,6 inča. Daje 25 posto više svjetline (ukupno 500 nita), a iznad ekrana nalazi se 1080p FaceTime HD kamera. S jednim punjenjem preko MagSafe konektora laptop će izdržati 18 sati video reprodukcije, a povećana je i snaga punjenja te se za 30 minuta puni do 50 posto. Unutar kućišta su smještena četiri zvučnika, radna memorija je do 24 GB, interna memorija (SSD disk) do 2 TB. Pokreće ga M2 čip.

Apple MacBok Pro

I novi Apple MacBok Pro podržava do 24 GB radne memorije, memorija SSD diska je do 2 TB, baterija s jednim punjenjem omogućuje do 20 sati gledanja videa, a u radu se koristi grafika s deset jezgri. Za hlađenje računala koristi se aktivno strujanje zraka. Cijena za Apple MacBok Pro bit će od 1299 dolara.

 Apple MacBok Pro (1).jpg
Apple MacBok Pro
Izvor: Apple

 Apple MacBok Pro (2).jpg
Apple MacBok Pro
Izvor: Apple

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI