BRŽI ČIPSET, VIŠE RAM MEMORIJE, BOLJA BATERIJA: Amazon Fire 7 | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BRŽI ČIPSET, VIŠE RAM MEMORIJE, BOLJA BATERIJA: Amazon Fire 7

Autor Smartlife

Pregršt unaprjeđenja za 65 eura, uz moderniji dizajn i USB-C

 Amazon Fire 7 (1).jpg Izvor: amazon

Najpristupačniji Amazonov tablet pune je tri godine čekao na osvježenje. Nakon novih Fire HD 8 i Fire HD 10 modela konačno stiže novi Amazon Fire 7. Prvo što je primjetno je moderniji izgled ovog uređaja, pogodnog svakom džepu. Okviri su smanjeni te je i sam uređaj promijenio dimenzije – kraći je za 12 mm.

Ono najvažnije, kupci će u novom tabletu pronaći jači procesor. Brzina takta novog četvorojezgrenog čipseta je povećana s 1,3 GHz na 2,0 GHz, a kompanija obećava 30% bolje performanse. RAM je dvostruko povećan u odnosu na prethodnika i sada ga ima 2 GB.

Interna memorija ostaje ista. U ponudi su modeli od 16 i 32 GB, a kako se korisnici ne bi brinuli oko prostora tablet podržava i microSD kartice do 1 TB.

 Amazon Fire 7 (2).jpg Izvor: amazon

Nije poznat kapacitet baterije, ali Amazon obećava 10 sati rada, što je povećanje za 3 sata u odnosu na Fire 7 iz 2019. godine. Punjenje se sada odvija putem USB-C porta, što je odlično kako ne bi morali nositi dodatne kabele na putovanje (s pametnim telefonom). Prednja i zadnja kamera posjeduju senzore od 2 MP, što je dovoljno za obiteljske video pozive.

Kao i ostali tableti u ponudi kompanije Amazon, Fire 7 pokreće FireOS temeljen na operativnom sustavu Android. Ne dolazi s instaliranim Googleovim servisima, ali to je vrlo lako riješiti.

Cijena novog Fire 7 uređaja na Amazon.de je 64,99 eura za model od 16 GB odnosno 74,99 eura za model od 32 GB. Ukoliko ne želite reklame na početnom ekranu uređaja potrebno je izdvojiti dodatnih 15 eura. Računajte i na trošak dostave.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI