NOVOSTI ZA GOOGLE PHOTOS Fotografije će se moći zaštititi lozinkom | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVOSTI ZA GOOGLE PHOTOS Fotografije će se moći zaštititi lozinkom

Autor Smartlife

Na ovogodišnjoj konferenciji Google I/O predstavljene su i nove funkcije koje će biti implementirane u Googleov servis s fotografijama

  Izvor: Profimedia

Google Fotografije (Google Photos) servis je koji će se uskoro (od 1. lipnja 2021.) početi naplaćivati, ako ga želite koristiti i dalje, nakon što se popuni diskovni prostor koji Google besplatno dodjeljuje korisnicima (15 odnosno 17 GB). Tih će se 15 ili 17 GB od 1. lipnja dijeliti između Photos, Drive, Gmail i drugih Googleovih servisa.

Google Photos trenutno čuva više od 4 trilijuna fotografija. Kako većina njih nikada nije pregledana Google uvodi nove opcije koje vam pomažu da maksimalno iskoristite fotografije koje biste inače preskočili.

Zaključani folder

  Izvor: Twitter

Vaše Google fotografije su zaštićene vašim računom, ali ako neko sjedne za računalo za kojim ste ulogirani ili vam uzme telefon, velika je šansa da će vidjeti neke fotografije koje vi ne želite da vidite: račune, sačuvane lozinke za druge račune, vaše slike prije i poslije dijete i slično.

Uz Locked folder opciju te fotografije koje ne želite da budu vidljive među svim vašim fotografijama možete skloniti u folder zaštićen lozinkom ili biometrijskom verifikacijom. Locked folder dolazi prvo na Pixel telefone, a tijekom godine i na druge Android telefone, s opcijom da se fotografije s kamere direktno čuvaju u ovom zaštićenom folderu.

Filmski prikaz

Opcija koju je Google implementirao u prosincu prošle godine napravit će kvazi 3D fotografije od vaših fotografija jednostavnim dodavanjem pokreta, poput onih koje često viđate na TV reklamama. Sada je ta opcija proširena pa vam dopušta spajanje nekoliko fotografija te izradu usporene animirane slike.

Osim ovoga, Google će iskoristiti trenutke kada ste napravili dvije ili više fotografija te od njih napraviti animacije kako ne biste bacali fotografije između onih koje vam se najviše sviđaju. Ovako gotove animacije su savršene za društvene mreže i dijeljenje s prijateljima i rodbinom, u ovisnosti od toga što je na njima.

Little Patterns - prepoznavanje sličnih elemenata

  Izvor: Google

Google Photos se jako oslanja na AI (umjetnu inteligenciju) za mnoge svoje funkcije pa će nova opcija prepoznavanja predložaka i sličnih elemenata omogućiti grupiranje fotografija prema nekoj zajedničkoj karakteristici, koju možda vi niste ni primijetili. Imjetna inteligencija je efikasna na ovom području te Google planira iskoristiti nove mogućnosti kreiranjem mini albuma koje oni nazivaju Little Patterns. To mogu biti objekti kao vaš ruksak, slično okruženje ili isto društvo.

Brisanje neželjenih fotografija

S telefonom u džepu biblioteke fotografija koje čuvamo su toliko narasle da među njima ima i fotografija naših bivših ili fotografija kojih se ne želimo sjećati. Kada se ove fotografije pojave, dobit ćete opciju da ih uklonite. Na primjer, možete ukloniti cijeli jedan vremenski period s fotografija, fotografije s određenom osobom, pojedinačne fotografije iz Memories priča kao i cijele Memories, ako vam se ne sviđaju.

  Izvor: Google

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI