ŠTITI OD RANSOMWARE NAPADA Novi sustav javnog clouda | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ŠTITI OD RANSOMWARE NAPADA Novi sustav javnog clouda

Autor Krunoslav Ćosić

Danas podatci predstavljaju pravo strateško bogatstvo i treba ih zaštititi

 Dell EWC Powerprotect.jpeg Izvor: Dell Technologies

Sustav Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS predstavlja višeslojnu zaštitu protiv cyber napada, a nastao je suradnjom Della i Amazona.

Dell Technologies i Amazon Web Services zajednički su osmislili tehnologiju javnog clouda koja pruža brzo i jednostavno rješenje za osiguravanje, izolaciju i povratak podataka nakon ransomware napada. Navedeni sustav moguće je nabaviti u sklopu AWS Marketplace platforme, štiteći podatke kupaca tijekom kupovine online.

 Dell EWC Powerprotect_2.jpeg Izvor: Dell Technologies

Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS s višeslojnom zaštitom korisnicima omogućava lako vraćanje normalnom radu nakon cyber napada. Sustav funkcionira tako da pomiče kritičke podatke s mjesta napada na logičkom i fizičkom nivou izolirajući ih kroz sigurni i automatizirani zračni prostor.

Zračni prostor, za razliku od standardnih rješenja za povrat podataka, zaključava sučelja za upravljanje, prilikom čega zahtjeva zasebne sigurnosne korisničke podatke te multi-factor autentifikaciju za pristup.

„Danas podatci predstavljaju pravo strateško bogatstvo, a njihova zaštita od ransomwarea i drugih oblika kibernetičkih napada ključna je organizacijama kako bi donosile informirane odluke za poslovanje i ostvarile napredak u današnjoj digitalnoj ekonomiji“, izjavio je David Noy, potpredsjednik Odjela za product management zaštite podataka, Dell Technologies.

 David Noy, Dell
David Noy, Dell
Izvor: Dell Technologies

Tvrtka Dell provela je u 2021. godini istraživanje Global Data Protection Index na temu zaštite podataka u IT infrastrukturi. Sudjelovalo je 1000 međunarodnih sudionika koji predstavljaju ključne dionike i donositelje odluka u IT sektoru.

Anketa otkriva kako čak 67% ispitanika ne vjeruje da su svi njihovi podatci zaštićeni u slučaju sigurnosnog proboja. Jedan od dobrih primjera kako smanjiti ovu razinu nepovjerenja je upravo Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI