RANSOMWARE NAPADI SU U PORASTU Kao da su u pitanju teroristički napadi | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RANSOMWARE NAPADI SU U PORASTU Kao da su u pitanju teroristički napadi

Autor Smartlife

Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država podiže nivo prioriteta istrage ransomware napada

  Izvor: Profimedia

Prema takvim budućim incidentima ophodit će se kao da su u pitanju teroristički napadi. Razlog za odluku je u posljednjem ransomware napadu na kompaniju Colonial Pipeline, što je dovelo do blokade SAD-a u nekim segmentima poslovanja kompanija i kretanja ljudi.

Colonial Pipeline je morao platiti 4,4 milijuna dolara nakon što je ruska cyber organizacija pristupila njihovoj mreži, koristeći kompromitiranu lozinku. Privremeno zatvaranje naftovoda zbog ovog hakerskog napada je dovelo i do veće cijene goriva uslijed nestašice istog u Sjedinjenim Američkim Državama. Ministarstvo pravde te zemlje ističe da su ovakve prijetnje u porastu.

 ransomware;computer;virus;hacker;monitor;screen;internet;cyber;security;network;one;person;man;male;ransom;online;malware;spyware;encryption;technology;phishing;hack;encrypt;cyberspace;criminal;hooded;malicious;faceless;cybercrime;technological Izvor: Profimedia

I kompanija Apple je prije svega nekoliko mjeseci bila žrtva ransomeware napada u kom im je traženo 50 milijuna dolara za otkup ukradenih dokumenata novih i neobjavljenih uređaja. Brojni slučajevi su zabilježeni u svijetu u posljednjih godinu dana tako je i IT kompanija Garmin u kriptovaluti bitcoin morala isplatiti ucjenu ruske hakerske organizacije Evil Corp, a pojedini izvori navode da je u pitanju bila suma od 10 milijuna dolara.

Ni industrija video igara nije ostala imuna na ovakve ucjene hakera. Poznati poljski studio CD Projekt Red je odbio platiti hakerima zbog čega su ovi objavili izvorne kodove njihovih video igara, ali i informacije o budućim projektima. Krajem ožujka tajvanski Acer je pretrpio ozbiljan hakerski napad iza kojeg stoji poznata grupa REvil. Oni su od te kompanije tražili 50 milijuna dolara.

Istražitelji će s Washingtonom morati surađivati odnosno dijeliti sve informacije koje su vezane za ransomware slučajeve. Istrage koje zahtijevaju suradnju s Washingtonom uključuju usluge protiv virusa, nedozvoljene online forume i tržišta, mjenjačnice kriptovaluta, botnetove, hosting usluge i servise koji nude usluge pranja novca.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI