Australija se bori protiv internetskih prijevara | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Australija se bori protiv internetskih prijevara

Autor Krunoslav Ćosić

Australci osnivaju centar za borbu protiv prijevara, a najčešće se koriste tekstualne poruke

 Softverski napadi (1) Izvor: Shutterstock

Australska vlada namijenila je 58 milijuna AUD (38,8 milijuna dolara) nadzorniku tržišnog natjecanja u zemlji za stvaranje nacionalnog centra za borbu protiv prijevara i online prijevara (scam i fraud) poboljšanjem razmjene podataka između niza vladinih agencija i privatnog sektora.

Australsko povjerenstvo za tržišno natjecanje i zaštitu potrošača (ACCC) pozdravilo je vladino financiranje za uspostavu Nacionalnog centra za borbu protiv prijevara, piše Mobile World Live, a postupno će se uvoditi od 1. srpnja 2023. s mogućnošću tehnologije dijeljenja podataka koja će se izgraditi tijekom sljedeće tri godine.

Zamjenica predsjednika ACCC-a (Australian Competition and Consumer Commission) Catriona Lowe objasnila je da će centar okupiti stručnost i resurse za ometanje prevaranata, podizanje svijesti potrošača i povezivanje žrtava prijevara s uslugama u kojima su izgubili novac ili im je identitet bio ugrožen.

 Prijevare kreditna kartica (2).jpg Izvor: Shutterstock

"Povećanim dijeljenjem izvješća o prijevarama i drugim inicijativama centar će pomoći u informiranju sektora financija, telekomunikacija i digitalnih platformi da poduzmu pravovremenije i učinkovitije korake za zaustavljanje prevaranata."

Lowe je dodao da su tekstualne poruke nadmašile glasovne pozive kao najčešće prijavljena metoda koju su koristili prevaranti u 2022. godini, s gotovo 80.000 prijava. Australsko tijelo za komunikacije i medije (Australian Communications and Media Authority) uvelo je u 2022. godini pravila prema kojima mobilni operatori moraju identificirati, pratiti i blokirati SMS prijevare.

 Kupovina trgovina.jpg Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI