PENETRACIJSKO TESTIRANJE: Rano otkrivanje prijetnji poslovanju kompanija | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PENETRACIJSKO TESTIRANJE: Rano otkrivanje prijetnji poslovanju kompanija

Autor Krunoslav Ćosić

Kibernetički napadi među najvećim su prijetnjama za svakodnevno poslovanje tvrtki današnjice

 Automatsko penetracijsko testiranje (1).jpg Izvor: A1 Hrvatska

Tvrtke su većinu svojeg poslovanja preselile u digitalnu sferu. Među najvećim prijetnjama su DDOS napadi, ransomware i malware te zastarjelost i neodržavanje infrastrukture. Uzlazni trend takvih napada pokazuju i razna istraživanja.

Prema informacijama istraživanja časopisa Infosecurity globalni broj DDOS napada tijekom 2022. bio je 74% veći nego godinu ranije. Slične brojke potvrđuje i istraživanje PwC-ja o svjetskom gospodarskom kriminalu i prijevarama za 2022.

U svijetu je kibernetičku prijetnju pretrpjelo 32 posto tvrtki s prihodima do 100 milijuna dolara, 41 posto onih koje uprihođuju od 100 milijuna do milijardu dolara, 42 posto tvrtki s prihodom od milijarde do 10 milijardi i 32 posto onih koje ostvaruju više od 10 milijardi dolara prihoda.

 Automatsko penetracijsko testiranje.jpg Izvor: A1 Hrvatska

Usluga automatskog penetracijskog testiranja, koje provodi A1 Hrvatska, provjera je ranjivosti informacijskog sustava u kojoj ispitivač djeluje poput hakera. Ispitivač pokušava iskoristiti uočene ranjivosti kako bi dobio neovlašten pristup sustavu, pristupio podacima za koja nema dozvole, onemogućio rad ostalih korisnika ili preuzeo kontrolu nad sustavom.

Te ranjivosti mogu postojati u operativnim sustavima, servisima, ali i nastati zbog nepravilnih konfiguracija sustava ili rizičnog ponašanja zaposlenika tvrtke ili njenih krajnjih korisnika. Takve su procjene korisne i za potvrđivanje učinkovitosti obrambenih mehanizama tvrtki kao i pridržavanje sigurnosnih politika krajnjih korisnika.

 ransomware criminal crime hacking hacker blackmail;security danger dangerous attack virus malicious malware hacked;null;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Profimedia

Korisnici koji se odluče za ovu uslugu postaju dio automatizirane A1 platforme koja redovito testira sve sigurnosne sustave kompanije simulirajući hakerske napade. A1 timovi surađuju s klijentima kako bi osigurali da se testiranje provodi na način koji je najbolji za organizaciju klijenta te kako bi se osigurala potpuna transparentnost i otvorena komunikacija tijekom cijelog procesa.

A1 Hrvatska svojim fiksnim korisnicima nudi broje usluge za kompletnu zaštitu unutarnjeg i vanjskog perimetra. U sklopu svojih usluga tvrtka nudi naprednu DDOS zaštitu, penetracijska testiranja, sigurnosnu provjeru infrastrukture koja je izložena internetu, napredna EDR/XDR rješenja, firewall rješenja kao i zaštitu na DNS razini.

 ransomware (1) Izvor: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Korisnici mobilnih usluga na raspolaganju imaju nadzor i upravljanje flotom uređaja putem MDM rješenja te zaštitu od napada putem usluge Net Protect koja štiti mobitel i ostale uređaje od virusa, špijunskog softvera, mrežnih prijevara i štetnih web stranica.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI