MWC23: Regionalno zaključani podatkovni centar | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MWC23: Regionalno zaključani podatkovni centar

Autor Krunoslav Ćosić

Olakšat će se postupak usklađivanja s EU pravilima

 Schrems II.jpg Izvor: Infobip

Infobip je uoči MWC konferencije u Barceloni najavio otvaranje regionalno zaključanog EU data centra. Korisnici će od početka travnja 2023. moći koristiti regionalno zaključani podatkovni centar kako bi dobili podršku u njihovom postupku usklađivanja s EU pravilima o prijenosu osobnih podataka u treće zemlje.

U srpnju 2020. godine Sud Europske unije donio je značajnu odluku pod nazivom Schrems II (u predmetu C-311/18) s dalekosežnim utjecajem na cjelokupno zakonodavstvo koje regulira prijenos osobnih podataka izvan Europske unije.

Ova odluka nametnula je dodatne obveze prilikom prijenosa osobnih podataka iz EU u bilo koju zemlju za koju nije izdana tzv. odluka o primjerenosti. To uključuje i osobne podatke kojima se pristupa izvan Europske unije.

 Privatnost kradja podataka.jpg Izvor: Shutterstock

Neposredno nakon donošenja presude Schrems II, Infobip je poduzeo značajne korake kako bi svojim korisnicima omogućio pohranu i obradu podataka u podatkovnom centru u Europskoj uniji, ali i osigurao pružanje sveobuhvatne korisničke podrške s područja EU i drugih primjerenih zemalja.

Otvaranjem regionalno zaključanog EU data centra osigurano je da pristup podacima na Infobipovoj platformi, a koje Infobip obrađuje u ime svojih korisnika dok koriste Infobipove proizvode i usluge, bude tehnički moguć samo iz ranije navedenih zemalja.

 Aurora Volarević, potpredsjednica za korporativna pitanja u Infobipu.jpg Izvor: Infobip

Korisnici koji žele koristiti usluge spomenutog regionalno zaključanog podatkovnog centra moći će to zatražiti putem online obrasca dostupnog na Infobipovoj stranici ili preko prodajnog zastupnika. "Svjesni smo globalno rastućeg trenda lokalizacije podataka i izazova koje naši korisnici imaju po pitanju ograničenja prijenosa osobnih podataka", izjavila je Infobipova potpredsjednica za korporativne poslove Aurora Volarević.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI