STORAXA: 142 TB prostora za pohranu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STORAXA: 142 TB prostora za pohranu

Autor Krunoslav Ćosić

Potpuno prilagodljiva kućna pohrana s ukupno 9 diskova

 Storaxa (2).jpg Izvor: Kickstarter

Storaxa je kombinacija NAS-a (Network Attached Storage) i WiFi routera. Sadrži više od 100 TB kapaciteta za pohranu dostupnog u RAID 0, 1, 5, 6, 10. Potpuno je prilagodljiv i otvorenog koda, pokreće ga TrueNAS-SCALE i OpenWRT tako da imate punu kontrolu nad načinom na koji se vaši podaci pohranjuju.

Bilo da ste igrač igara, fotograf ili kreator sadržaja trebat će vam pouzdana pohrana za sve vaše digitalne podatke. Pod podacima mislimo na vaše igre, fotografije, RAW snimke, osobnu kolekciju glazbe i filmova tijekom godina; svi ti podaci više su od pukih podataka, oni su doživotne uspomene koje su jednostavno nezamjenjive i nepovratne ako se njima nemarno rukuje.

 Storaxa (4).jpg Izvor: Kickstarter

Na tržištu postoje opcije, prijenosni SSD-ovi i usluge pretplate za pohranu u oblaku. Međutim, to nisu savršena rješenja. Ako razmišljate o privatnosti i sigurnosti, cijeni i praktičnosti ništa se ne može usporediti s posjedovanjem NAS-a u vlastitom domu ili uredu. Maksimalno se može smjestiti do pet 3,5“ SATA diskova te četiri M.2 2280 NVMe SSD-a. Dimenzije kutije su 20 x 18 x 26 cm.

Na taj način možete jednostavno pristupiti podacima. Bilo da ste kod kuće ili na putu možete pristupiti i pohraniti svoje podatke sve dok imate pristup internetu. Uključen je i kućni pristupnik (Gateway) i USB 3.2 Gen2 10Gbps izravni pristup. Tu su i utori za ugrađene SD kartice i microSD čitače.

 Storaxa (3).jpg Izvor: Kickstarter

Posjedovanje Storaxe može vam uštedjeti novac. Za razliku od uobičajene pohrane u oblaku, ne morate plaćati mjesečnu pretplatu. To je jednokratna naknada za doživotno bezbrižno skladištenje. Osim toga, možete kreirati onoliko računa koliko želite, dijeljenje pohrane unutar obitelji nikada nije bilo lakše.

Za Storaxu je potrebno samo minimalno podešavanje. Jednostavno instalirajte SSD i tvrde diskove, uključite napajanje i spojite sve na WiFi. Zatim izradite nekoliko računa i možete odmah početi pohranjivati podatke.

S dostupnim RAID-om 0,1,5,6,10 funkcije zrcaljenja, stripinga i pariteta stvaraju sigurnosne kopije vaših podataka. Sa svim ovim RAID opcijama možete odabrati onu koja najbolje odgovara vašim potrebama. Čak i ako se vaši tvrdi diskovi oštete vaši su podaci i dalje sigurni. Možete čak i napraviti sigurnosnu kopiju iz daljine kada putujete ili ste na poslovnom putu. Nijedan važniji podatak nije izostavljen.

 Storaxa (1).gif Izvor: Kickstarter

S 2.5GbE zajamčena je brza brzina prijenosa kućne mreže s malom latencijom. Osim toga, Storaxa internalizira WiFi 6 kućnu mrežu tako da neće biti kompromisa ni u brzini vaše internetske veze. Možete pristupiti svojim datotekama bilo gdje i bilo kada na bilo kojem uređaju sve dok imate internetsku vezu.

Više ne morate nositi vanjske tvrde diskove na posao i sastanke. To smanjuje mogućnost da zaboravite ponijeti datoteke kada vam zatrebaju ili negdje izgubiti diskove s važnim i privatnim informacijama. Storaxa može dosljedno i automatski sigurnosno kopirati vaše računalo putem Time Machinea ili PC Recoveryja što znači da se vaš uređaj sigurnosno kopira za oporavak istovremeno dok radite. Vaša će pohrana uvijek biti nadopunjena s najnovijim podacima.

 Storaxa (1).jpg Izvor: Kickstarter

Za Storaxu je ključno održavati niske radne temperature zbog svoje visokofunkcionalne prirode. Hladnjak s dva ventilatora radi upravo to kako bi maksimizirao svoje performanse u svakom trenutku. Možete koristiti USB3.2 Gen2 kabel za pristup svim svojim starim vanjskim tvrdim diskovima.

Storaxa ima utore za SD karticu i microSD što znači da možete izravno pristupiti njihovim podacima i lako ih pohraniti bez gnjavaže s kabelima i softverom.

 Storaxa (1).jpg Izvor: Kickstarter

 Storaxa (5).jpg Izvor: Kickstarter

 Storaxa (6).jpg Izvor: Kickstarter

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI