37 MILIJUNA KORISNIKA: Veliki napad na korisničku bazu T-Mobilea | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

37 MILIJUNA KORISNIKA: Veliki napad na korisničku bazu T-Mobilea

Autor Ivan Vukić

Američka podružnica T-Mobilea istražuje kibernetički napad

 Email prijevara hacker.jpg Izvor: Artem Oleshko / Alamy / Alamy / Profimedia

Napad je ugrozio osobne podatke 37 milijuna korisnika. U podnesku Komisiji za vrijednosne papire i burzu (Securities and Exchange Commission) T-Mobile je naveo da je identificirao zlonamjernu aktivnost na svojim sustavima 5. siječnja i vjeruje da je napad započeo 25. studenog 2022. ili oko tog datuma.

Haker koji je uspio provaliti u sustav prikupio je podatke o korisnicima neovlaštenim pristupom API-ju, priopćila je tvrtka, a prenosi Mobile World Live. T-Mobile je zaustavio kibernetički napad u roku od 24 sata od identificiranja incidenta, navodeći kako nikakvi osjetljivi podaci koji se odnose na financijske podatke, brojeve socijalnog osiguranja, državnu identifikaciju ili platne kartice nisu bili ugroženi.

 Cyber sigurnost (1).jpg Izvor: Acronis

Podaci koje je prikupio haker uključuju korisnička imena, adrese za naplatu, e-poštu, telefonske brojeve, datum rođenja, broj T-Mobile računa i informacije vezane uz pakete usluga i paketa.

Podsjetimo se, godine 2022. T-Mobile je pristao platiti 350 milijuna dolara za nagodbu u 2021. godini, što je uključivalo više od 100 milijuna korisnika. Budući da je tvrtka suočena s još jednim napadom visokog profila T-Mobile je rekao da bi mogli imati značajne troškove, ali trenutačno ne očekuju da će najnovija povreda imati značajan učinak na poslovanje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI