SVE VEĆI GUBITAK PODATAKA: Najveća katastrofa je cyber napad | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SVE VEĆI GUBITAK PODATAKA: Najveća katastrofa je cyber napad

Autor Krunoslav Ćosić

Tvrtke se sve više suočavaju s povećanim intenzitetom prirodnih i modernih katastrofa

  Izvor: Profimedia

67% organizacija je zabrinuto zbog prijetnji koje predstavljaju malware i ransomware kao takvi dok 70% tvrtki u istraživanju 2022 Dell Global Data Protection Index smatra da se sigurnosni rizik povećava s radom na daljinu, poput situacija kada zaposlenici rade od kuće.

Prema istraživanju tvrtke su se suočile s većim intenzitetom prirodnih i modernih katastrofa naspram prijašnjih godina, što je rezultiralo s većim gubitkom podataka, periodima pada sustava te troškovima vraćanja na prijašnje postavke.

Percepcija prijetnji više je od očekivanog: čak 67% organizacija smatra da njihovi sustavi nisu dovoljno adekvatni za borbu protiv cyber napada, a njih čak 69% očekuje potencijalni napad koji će omesti poslovanje.

 Cyber sigurnost (2).jpg Izvor: Acronis

Cyber napadi čine najveći udio u problemima s kojima se tvrtke (48% slučajeva, što predstavlja rast naspram 2021. godine kada su iznosili 31%). Istraživanje je također pokazalo da su tvrtke u potrazi za jedinstvenim rješenjima cyber sigurnosti, što je potvrdilo 34% ispitanika. Istraživanje je provedeno nad bazom od 1000 ispitanika koje čine ključni donositelji odluka u IT organizacijama diljem svijeta.

91% organizacija razmišlja ili planira primijeniti tzv. Zero Trust arhitekturu. To je model cyber
sigurnosti koji sam po sebi mijenja kako tvrtke pristupaju sigurnosti, gdje se paradigma mijenja od obrane graničnih područja u proaktivnu strategiju koja omogućava protok poznatih, autoriziranih podataka kroz sustav i vodove. Međutim, tek 23% ispitanika potvrdilo je da primjenjuju Zero Trust model arhitekture, i to u potpunosti tek njih 12%.

 Cyber sigurnost (1).jpg Izvor: Acronis

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI