NJEMAČKA DALA ZELENO SVJETLO: Meta VR uređaji se mogu prodavati | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NJEMAČKA DALA ZELENO SVJETLO: Meta VR uređaji se mogu prodavati

Autor Davor Dakić

Prodaja je obustavljena prije više od dvije godine, zbog problema s privatnim podacima korisnika

 Meta Quest 2 (2).jpg Izvor: Facebook

Njemački kartelni ured Bundeskartellamt odobrio je tvrtki Meta Platforms nastavak prodaje VR slušalica Quest u Njemačkoj nakon što je tvrtka prilagodila svoju politiku prijave korisnika, ukinuvši zabranu prodaje nakon istrage konkurencije.

Bundeskartellamt je u priopćenju objasnio da bi prodaja i distribucija Quest 2 i Quest Pro VR uređaja u Njemačkoj mogla ponovno početi, piše Mobile World Live, ali je ured upozorio da će nastaviti nadzirati postupke rukovanja podacima koje obavlja Meta Platforms.

 Meta Quest 2 (3).jpg Izvor: Facebook

Zeleno svjetlo je stiglo nakon što je Meta Platforms ažurirala svoja pravila ranije ove godine kako bi omogućila korištenje uređaja bez Facebook ili Instagram računa, umjesto korištenja zasebnog dizajna računa posebno za VR upotrebu.

Meta Platforms zaustavila je prodaju Questa u rujnu 2020. nakon istrage Bundeskartellamta o privatnosti korisnika i dominaciji na tržištu. Predsjednik Bundeskartellamta Andreas Mundt izjavio je da regulator pozdravlja promjenu koje je provela Meta Platforms, ali je upozorio da "neće prekinuti postupak" zbog praksi tvrtke koje provodi na digitalnom tržištu.

 Meta Quest Pro (2).jpg Izvor: Facebook

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI