ZA SIGURNIJI SVIJET: Kako se ispravno ponašati u online svijetu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZA SIGURNIJI SVIJET: Kako se ispravno ponašati u online svijetu

Autor Krunoslav Ćosić

Pokrenuta je Škola odgovornog influensanja namijenjena djeci i mladima

 Slađana Ostić, Morena Pavić, Ana Vladušić, Mile Butorac.jpg Izvor: A1 Hrvatska

Kako bi zajedničkim snagama osvijestili influencere i kreatore sadržaja o važnosti odgovornog ponašanja u online svijetu Centar za sigurniji Internet, uz podršku A1 Hrvatska, pokreće Školu odgovornog influensanja.

Kroz šest online modula digitalna platforma namijenjena modernim uzorima na društvenim mrežama, ali i svima koji žele naučiti nešto novo, podiže svijest o važnosti prepoznavanja i prijave neprimjerenog sadržaja na internetu te ističe važnost kreiranja ispravnog online sadržaja s ciljem pozitivnog utjecaja na populaciju djece i mladih.

Video materijali sa savjetima Centra su kreatorima sadržaja dostupni u online formatu, a pri strateškom kreiranju sudjelovali su najpoznatiji eksperti iz struke. Pogledate li materijale naučit ćete više o temama poput utjecaja medija na djecu i mlade, oblicima toksičnog ponašanja, postupanjima u slučaju da im se obrati žrtva nasilja, utjecajima koje ima digitalni marketing na djecu kao i o savjetima za kreiranje pozitivnih sadržaja.

 Prvi polaznici Škole odgovornog influensanja - Nevena Rendeli Vejzović, Dora Martinović, Nenad Hadžihajdić (PvtMole), Leon Žilavi (Magic Leon).jpg
Nevena Rendeli Vejzović, Dora Martinović, Nenad Hadžihajdić (PvtMole), Leon Žilavi (Magic Leon)
Izvor: A1 Hrvatska

Prve certifikate su dobili influencerica Nevena Rendeli Vejzović, turkologinja Dora Martinović poznatija i kao Dorica505, Leon Žilavi koji pod umjetničkim imenom Magic Leon na društvenim mrežama svojim šalama zabavlja sve pratitelje te gejmer najveće regionalne A1 Adria League Nenad Hadžihajdić poznatiji kao PvtMole.

Nevena je istaknula važnost netolerancije govora mržnje i sprječavanje nasilnog ponašanja bilo koje vrste. Dodatno je istaknula i važnost prenošenja pozitivnih poruka kojima se kreira svijet inkluzivnosti i prihvaćanja svih različitosti.

 Prvi polaznici Škole odgovornog influensanja - Leon Žilavi (Magic Leon), Dora Martinović, Nevena Rendeli Vejzović, Nenad Hadžihajdić (PvtMole).jpg Izvor: A1 Hrvatska

Dorica505 je naglasak stavila na važnost poticanja pozitivne interakcije sa svojim pratiteljima. Istaknula je i koliko je važno prije objavljivanja dobro promisliti kome se sve sadržajem obraća, čemu pridaje posebnu pažnju nakon usvojenih modula Škole odgovornog influensanja.

Magic Leon je sve prisutne na predstavljanju u Zagrebu uputio u ispravan način postupanja u slučaju ako se žrtva nasilja odluči povjeriti upravo nekom od influencera dok je PvtMole osudio toksično ponašanje u svijetu videoigara.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI