NEKI TO VOLE GOLO: Instagram će sakriti golotinju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NEKI TO VOLE GOLO: Instagram će sakriti golotinju

Autor Smartlife

Aplikacija radi na filtru, ali ne za uljepšavanje nego za sakrivanje golotinje

 Instagram-uz-kavu.jpeg Izvor: Pexels

Korisnika ima raznih - neki vole golo tijelo na slikama ili privid golog tijela, a neki baš i ne. Nekim ljudima to čak toliko smeta da su tužili Instagram zbog "golotinje koju promoviraju".

Izgleda da su tužbe urodile plodom, mada pravi razlog za ovo što ćete upravo pročitati nije poznat, ali se poklapa s trenutkom kad je Instagram ukinuo i PornHub nalog.

Popularna društvena mreža priprema novu opciju koja će doprinijeti zaštiti mlađih i osjetljivijih korisnika. Radi se o filtru koji pregledava odlaznu i dolaznu komunikaciju Direct Messagesa (DM) u potrazi za eksplicitnim sadržajem.

 Instagram-ukida-golotinju.jpg Izvor: Instagram

Ukoliko je zaštita aktivirana Instagram će automatski zamutiti spornu fotografiju ili video, zatim obavijestiti korisnika da je tako nešto dobio, a na kraju i upitati da li ipak želi pogledati. Opcija je za sada u ranim fazama razvoja pa se ne zna kada će točno biti dostupna.

Navodno, obrada se obavlja isključivo lokalno pa softver ne bi trebalo ništa slati na Meta tj. Instagram servere. Ipak, s obzirom o kojoj se kompaniji radi, u ovo nismo naročito sigurni, ali neka bude tako.

Ljudi koji aktiviraju blokiranje golotinje u DM-ovima moći će isto učiniti i s Feedom tj. da je Instagram prorijedi u prikazivanju ili je prekrije filtrom zamućenja kao što to čini za neki nasilan ili neprikladan sadržaj druge vrste.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI