NAKON ISTRAGE INSTAGRAMA: Meta kažnjena s 405 milijuna eura | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAKON ISTRAGE INSTAGRAMA: Meta kažnjena s 405 milijuna eura

Autor Ivan Vukić

Izricanje kazne uslijedilo je nakon dvogodišnje istrage regulatora

  Izvor: Shutterstock

Regulatori u Republici Irskoj navodno su s 405 milijuna eura kaznili Instagramovu matičnu kuću Meta platform zbog navodnih kršenja pravila vezanih uz rukovanje podacima tinejdžera.

O kazni Državne komisije za zaštitu podataka (DPC) izvijestilo je više novinskih kuća, a britanske novine The Guardian navode da je to zbog dopuštanja korisnicima između 13 i 17 godina da postave poslovne račune koji javno prikazuju adrese e-pošte i telefonske brojeve.

Politika Instagrama očito je u suprotnosti s općim pravilima Europske unije o zaštiti podataka (GDPR), prenosi Mobile World Live. Izricanje kazne uslijedilo je nakon dvogodišnje istrage regulatora, koja je također navodno otkrila politiku prema kojoj su tinejdžeri mogli otvarati račune koji su prema zadanim postavkama bili javni.

 young woman;communication;interest;technology;e-mail;smartphone;one person;25-29 years;one woman only;only young adults;adults only;only women;only young women;one young woman only;woman;young adult;adult;convenience;wireless technology;information;daily life;wi-fi;connection;mobility;social media;relaxation;instant messaging;leisure;domestic life;casual clothes;multimedia smartphone;wireless device;cell phone;kitchen counter;day;indoors;kitchen;home interior;text messaging;engrossed;holding;communicating;standing;using;looking;reading;waist up;off center;selective focus;color image;Instagram;Twitter;Myspace;Facebook;20s;freetime;spare time;domestic lifestyle;home life;texting;countertop;e-mails;technologies;interests;smartphones;young women;adults;young adults;women;kitchens;home interiors;cell phones;casual clothing;kitchen counters;wireless devices;multimedia smartphones;connections;daily lives;color images;iPhone;twenties;late 20's;one individual;person;one woman;cell;mobile phone;informal clothing;casualwear;iphone;interior;daytime;portable;connectivity;everyday life;everyday scene;info;convenient;instant messages;social networking;text message;waist-up;connexion;colour image;emails;smart phones;iPhones;cells;mobile phones;informal clothes;countertops;connexions;everyday scenes;wireless technologies;conveniences;colour images;electronic mail;tech;young person;age 25-30;late twenties;just women;just adults;standing up;holds;hold;messaging phone;use;uses;mobile;casual apparel;casually dressed;informal wear;daylight;the everyday;daily;everyday;conveniently;instant message;IM;IMing;differential focus;email;smart phone;off-center;20's;late 20s;indoor;day-time;wifi;wi fi;casual wear;i-phone;photoalto,people Izvor: Profimedia

Reuters je izvijestio da se tvrtka planira žaliti na odluku, ističući da se ne slaže s načinom na koji je kazna izračunata. Predstavnik Meta Platforms rekao je novinskoj publikaciji da koriste različite značajke za zaštitu djece na Instagramu.

Očekuje se da će DPC sljedećeg tjedna u cijelosti objaviti rezultate svoje istrage i detalje o kazni. Regulator ima moć jer je u Irskoj sjedište europskih operacija tvrtke Meta Platforms.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI