NOVO U GOOGLE KARTAMA: Obavijesti o dijeljenju lokacije | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVO U GOOGLE KARTAMA: Obavijesti o dijeljenju lokacije

Autor Krunoslav Ćosić

Od sada prijatelji i obitelj mogu primati obavijesti kad stignete na određenu lokaciju

 Google Maps dijeljenje lokacije (1).jpg Izvor: Google Maps

Idete li na posao i želite o tome obavijestiti nekoga drugoga to je do sada moguće. Kad dođete kući također možete kroz Google Maps obavijestiti druge osobe o tome. Samo osobe s kojima dijelite lokaciju mogu dodati i primati te obavijesti. Možete ih isključiti u postavkama.

Primajte obavijesti o dijeljenju lokacije

Kada netko podijeli svoju lokaciju s vama možete dodati obavijesti o dijeljenju lokacije da biste znali kada stigne ili napusti određenu lokaciju, poput kuće ili posla. Možete prestati dijeliti svoju lokaciju ili isključiti ove obavijesti u bilo kojem trenutku.

Obavijesti prestaju kada prestane dijeljenje lokacije. Obavijesti o dijeljenju lokacije nisu dostupne za osobe mlađe od 13 godina i dijeljenje putem veza. Da biste primali obavijesti o dijeljenju lokacije, uključite obavijesti Google karata.

Dodajte obavijest o dijeljenju lokacije

Na telefonu ili tabletu otvorite aplikaciju Google Maps Maps. Dodirnite svoju profilnu sliku ili početni krug računa, a zatim Dijeljenje lokacije. Dodirnite profil osobe koja s vama dijeli svoju lokaciju.

U odjeljku "Obavijesti" dodirnite Dodaj, a zatim u odjeljku "Odaberite lokaciju" odaberite adresu ili kliknite Dodaj lokaciju. Za odabir nove lokacije unesite adresu u traku za pretraživanje ili kliknite Odaberi na karti. Za postavljanje lokacije pomičite prst po zaslonu i pritisnite Gotovo.

Odaberite kada želite primiti obavijest te nakon toga pritisnite Spremi:

• svaki put kada stignu: za primanje obavijesti kada stignu na navedenu lokaciju
• Svaki put kada odu: za primanje obavijesti kada napuste navedeno mjesto.

Osoba koja s vama dijeli svoju lokaciju primit će e-poruku s obavijesti da ste dodali ovu obavijest. Ako imaju uključene obavijesti iz Google Maps aplikacije primit će i push obavijest. Možete dodati do 5 obavijesti o dijeljenju lokacije za svaku osobu koja s vama dijeli svoju lokaciju.

Isključite obavijest o dijeljenju lokacije

Ako je netko dodao obavijest da zna kada stignete ili napustite određenu lokaciju možete je isključiti. Time se također isključuju sve postojeće obavijesti koje su dodane. Druga osoba neće dobiti obavijest da ste isključili obavijesti, a vi možete nastaviti dijeliti svoju lokaciju s njima.

Obavijesti će ostati isključene sve dok ih ponovno ne uključite, čak i ako se dijeljenje zaustavi i ponovno započne. Svaki put kada prestanete dijeliti svoju lokaciju ove se obavijesti automatski zaustavljaju.

Rješavanje problema s obavijestima o dijeljenju lokacije

Ako vam obavijesti o dijeljenju lokacije nisu dostupne, provjerite sljedeće:

• osoba koja dijeli s vama možda nije na mreži
• možda koristite staru verziju aplikacije te je potrebno ažurirati aplikaciju
• dijelitelj može biti mlađi od 13 godina
• ako vidite lokaciju na webu ili u Kartama bez prijave (dijeli se putem veze).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI