Otključavanje pametnog telefona putem vašeg daha! | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Otključavanje pametnog telefona putem vašeg daha!

Autor Igor Martić

Umjetni nos koristi strojno učenje u suradnji sa 16-kanalnim nizom senzora

 Senzor daha otkljucava pametni telefon.jpg Izvor: Kyushu University/Yanagida lab / Ferrari / Profimedia

Jednog dana ljudi bi se na svoj pametni telefon, neki drugi pametni uređaj ili računalo mogli prijavljivati koristeći svoj dah. Iza ideje stoji japanski tim s Instituta za kemiju materijala i inženjerstvo Sveučilišta Kyushu i Sveučilišta u Tokiju (Kyushu University Institute for Materials Chemistry and Engineering i University of Tokyo).

Smatra se da je biometrijska prijava još sigurnija od otisaka prstiju i prepoznavanja lica, uobičajenih značajki na mnogim pametnim telefonima. Istraživači su razvili olfaktorni senzor koji može identificirati pojedince analizom spojeva u njihovom dahu.

Umjetni nos koristi strojno učenje u suradnji sa 16-kanalnim nizom senzora. Istraživački tim je iz uzoraka daha uspio potvrditi autentičnost kod 20 osoba s prosječnom točnošću većom od 97%.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI