Amerikanke masovno brišu aplikacije za menstrualni kalendar | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Amerikanke masovno brišu aplikacije za menstrualni kalendar

Autor Smartlife

Nastavljaju se prosvjedi protiv presude Vrhovnog suda SAD-a, zbog ukinutih prava na abortus

 brisanje-aplikacije.jpeg Izvor: Pexels

Amerikanke se plaše da bi njihovi podaci iz aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa mogli biti dostupni tijelima za sprovođenje zakona. Zbog toga mnoge brišu takve aplikacije sa svojih pametnih uređaja.

Veliki broj Amerikanki se oglasio putem društvene mreže Twitter i objavio da će izbrisati takve aplikacije. Stručnjaci kažu da su ovakvi postupci potpuno opravdani.

Stručnjaci za privatnost su izrazili slične zabrinutosti - ne samo zbog aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa već zbog svake aplikacije koja prikuplja osjetljive informacije. "Potrebno je biti posebno oprezan s takvim aplikacijama“, rekao je jedan stručnjak.

Kako izvještava Business Insider, dijeljenje podataka prikupljenih putem aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa s organima za provođenje zakona je malo vjerojatno, ali nije nemoguće.

Ipak, kako stručnjaci upozoravaju "tužitelji imaju određenu moć, a u slučaju da je osobi potreban abortus ili doživi pobačaj treba biti veoma oprezan oko toga što se čuva u pametnom telefonu". Dodatno upozoravaju da nisu samo aplikacije te koje mogu inkriminirati korisnike već i povijest pretraživanja korisnika.

S druge strane, one žene koje smatraju da su takve aplikacije zaista korisne ne bi se trebale osjećati prinuđenim da ih sada brišu. Nekoliko developera aplikacija je reagiralo na brige korisnika, među kojima je Flo koji je rekao da ne dijeli korisničke podatke ni s jednom trećom stranom, ali da će uskoro dodati "Anonymous Mode" koji će "ukloniti osobni identitet korisnika iz Flo računa kako nitko ne bi mogao pratiti korisnike".

Neke države su uvele takozvane "okidač" zakone koji su praktično automatski stupili na snagu nakon što je američki Vrhovni sud donio odluku. Od petka uvečer najmanje sedam država je zabranilo proceduru - Alabama, Arkansas, Kentucky, Louisiana, Missouri, Oklahoma i Južna Dakota. Očekuje se da će se ukupno 26 država uskoro prilagoditi čime će abortus biti nezakonit u većini država na jugu i srednjem zapadu SAD-a.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI