EU KODEKS PONAŠANJA: Povećana sigurnost na internetu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EU KODEKS PONAŠANJA: Povećana sigurnost na internetu

Autor Krunoslav Ćosić

Na mnogim online platformama kodeks je rezultirao pozitivnim promjenama

 Viber_Code_of_Conduct.jpg Izvor: Viber

EU Kodeks ponašanja osigurat će da su implementirane odgovarajuće mjere za praćenje sadržaja. Ako se sadržaj mržnje podijeli u Viber Kanalu poruka može biti označena od strane jedne od nevladinih organizacija koje sudjeluju ili drugih korisnika, a moderacijski tim će je moći pregledati.

Značajka koja će imati najviše koristi od potpisivanja Kodeksa ponašanja su Viber Kanali. Ljudi
iz cijelog svijeta mogu se pretplatiti na Kanale kako bi otkrili najnovije vijesti, sudjelovali u anketama i kvizovima te dobili pristup ekskluzivnom sadržaju.

Kanali omogućuju javni forum za razgovor, a ovaj Kodeks ponašanja će osigurati da su implementirane odgovarajuće mjere za praćenje sadržaja. U posljednjem krugu praćenja evaluacije Kodeksa ponašanja, u 81% slučajeva, notifikacije su procijenjene u manje od 24 sata te su poduzete potrebne mjere.

Viber namjerava ukloniti prijavljeni govor mržnje u roku od 24 sata, čemu će pripomoći Kodeks ponašanja koji je rezultirao pozitivnim promjenama na mnogim online platformama.

  Izvor: Policija

Implementiranjem potrebnih alata, kako bi se pomoglo nevladinim organizacijama, moći će se prijaviti neprikladni komentari. Na platformi će biti dostupan posebni obrazac za nevladine organizacije i tijela kako bi se pojednostavio proces i osiguralo da Viber može poduzeti radnje i ukloniti sadržaj na najbrži mogući način.

Na taj će se način štititi korisnike od širenja ilegalnog govora mržnje. Viberovi timovi za moderiranje sadržaja analizirat će potencijalni sadržaj mržnje te poduzeti potrebne korake da se on ukloni.

Na platformi će biti dostupan posebni obrazac za nevladine organizacije i tijela kako bi se pojednostavio proces i osiguralo da Viber može poduzeti radnje i ukloniti sadržaj na najbrži mogući način.

 Sigurnost djeca djece roditelji.jpg Izvor: Pixabay

Nevladine organizacije uključene u kodeks ponašanja uključuju Španjolski opservatorij za rasizam i ksenofobiju (OBERAXE) u Španjolskoj, Ligue Internationale Contre le Racisme et l'Antisémitisme (LICRA) u Francuskoj, Centro Studi Regis u Italiji, National LGBT Rights Organisation (LGL) u Litvi te mnogi drugi diljem Europe.

Viber je kodeks potpisao u Bruxellesu 10. svibnja 2022. te će surađivati s Europskom komisijom za
pravosuđe, potrošače i ravnopravnost spolova kao i pouzdanim nevladinim organizacijama na praćenju, analizi i uklanjanju govora mržnje na svojoj komunikacijskoj platformi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI