UZ DDOS I RANSOMWARE: Najčešći napad i dalje je phishing | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UZ DDOS I RANSOMWARE: Najčešći napad i dalje je phishing

Autor Krunoslav Ćosić

82% MSP-ova bilježi porast napada na svoje klijente s prosječno 14 spriječenih napada mjesečno

 phishing (3).jpg Izvor: Mikhail Nilov from Pexels

Zaključci temeljeni na nekoliko MSP istraživanja, a predstavlja ih distributer rješenja za IT sigurnost i zaštitu podataka s dodanom vrijednošću Zebra Systems, pokazuju da većina malih i srednjih poduzeća, njih 7 od 10, planira povećati budžet za sigurnost.

Prema izvješću N-ableovom izvješću State of the Market: The New Threat Landscape, 82% MSP-ova bilježi porast napada na svoje klijente s prosječno 14 spriječenih napada mjesečno. DDoS i ransomware su među vodećim metodama napada koje MSP-ovi otkrivaju, no glavni napad i dalje ostaje phishing.

Acronisovo globalno izvješće Cyber Protection Week Global Report 2022 pokazuje da je 76% organizacija pretrpjelo je zastoj u radu te gubitak podataka u 2021. zbog rušenja sustava, ljudske pogreške i kibernetičkih napada.

 phishing (2).jpg Izvor: Pexels

61% IT timova globalnih organizacija sad izvještava o zahtjevima za integrirana rješenja koja zamjenjuju njihove komplicirane hrpe alata za kibernetičku sigurnost i zaštitu podataka s jednom, objedinjenom konzolom.

Ispitanici istraživanja s početka godine, koje je proveo GFI Software, otkrili su da, iako trajno licenciranje i dalje prevladava, potražnja za pretplatom i uslugama u oblaku raste s 37% malih i srednjih poduzeća koja preferiraju nove modele licenciranja.

O kibernetičkoj sigurnosti i svijetu oko nas koji sve više postaje online, pri čemu rastući broj kibernetičkih napada hitno zahtijeva više proaktivan no reaktivan “break-fix” stav” bit će riječi na skorašnjoj regionalnoj online konferenciji “Be MSP”.

Prezentirat će se razvoj i pogodnosti za razvoj pružatelja upravljanih servisa MSP. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno za sve sudionike koji će dobiti pregled dostupnih MSP alata i usluga kroz live prezentacije starijih predstavnika kompanija Acronis, GFI Software, N-able i Cloudflare, a 5. svibnja 2022. održat će se i panel diskusiju s vrhunskim gostujućim govornicima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI