ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Najčešće vrste cyber kriminala | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Najčešće vrste cyber kriminala

Autor Krunoslav Ćosić

Krađa identiteta i različita lažna predstavljanja visoko su na popisu uobičajenih kaznenih djela

 cyber kriminal (1) Izvor: Andrew Brookes / ImageSource / Profimedia

Za pojmove phishing, vishing, smishing, spoofing sigurno ste već čuli. Sve veći broj ljudi i tvrtki izložen je zlonamjernom utjecaju tehnologija, a mi istražujemo koji su najčešći načini kroz koje se provodi cyber kriminal.

Prema nedavnom izvješću FBI-ja o internetskom kriminalu, 241.342 Amerikanaca prošle su godine postali žrtve phishing, vishing i smishing napada, što predstavlja najčešće vrste cyber kriminala. Ima tu i romantičnih prijevara, lažnog predstavljanja…

Detaljno ćemo o ovoj temi pisati sutra na Smartlife.hr, a do tada ne propustite temu o postavljanju novog matematičkog rekorda – izračunali su trilijun brojki broja pi. Želite li pronaći idealnu frizuru, u pomoć će vam uskočiti jedna mobilna aplikacija u koju uploadate svoju fotografiju, a možete isprobati i frizure poznatih osoba.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI