5G NA 6 GHZ Evo zašto bi 5G morao koristiti ovu frekvenciju za rad | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

5G NA 6 GHZ Evo zašto bi 5G morao koristiti ovu frekvenciju za rad

Autor Smartlife

Frekvencija od 6 GHz je bitna za stabilnost mreža, smatra GSMA

  Izvor: Profimedia

Asocijacija GSMA priopćila je, zajedno s kompanijama Ericsson, Huawei, Nokia i ZTE, detaljne navode o značaju frekvencije od 6 GHz za 5G mreže čija budućnost može biti ugrožena na globalnom nivou ukoliko se vlade ne usuglase o licenciranju frekvencije na 6 GHz.

“Postizanje pune brzine i mogućnosti 5G mreže ovise o pristupu spektru srednjeg opsega i frekvenciji od 6 GHz. Usprkos tome, stavovi vlada se razlikuju“, ističu u GSMA, krovnoj organizaciji koja propisuje standarde za mobilnu telefoniju već nekoliko desetljeća.

  Izvor: Stefan Stojanović

5G na 5 GHz bitan je za telekom operatore i stabilnost mreža, tako ali i za brži internet te veći kapacitet neophodan za pametne gradove, transport i tvornice. Iz asocijacije kažu da će Kina koristiti svih 1200 megaherca u širini od 6 GHz za 5G mrežu. Europa je podijelila širinu, pri čemu se gornji dio razmatra za 5G i novih 500 megaherca koji će biti dostupni za Wi-Fi mrežu. Afrika i dijelovi Bliskog Istoka zauzimaju sličan pristup.

S druge strane, krajnost su Sjedinjene Američke Države i veći dio Latinske Amerike koji su donijeli odluku da ovi vrijedni resursi neće biti dostupni za 5G mrežu, ali će biti ponuđeni za korištenje Wi-Fi i drugih nelicenciranih tehnologija.

  Izvor: Stefan Stojanović

“5G mreža ima potencijal da poveća svjetski BDP za 2,2 tisuće milijardi dolara. Međutim, postoji prijetnja za ovaj rast ako frekvencija od 6 GHz ne bude dostupna za 5G mrežu. Jasnoća i sigurnost su neophodni za poticanje masovnih, dugoročnih ulaganja u ovu kritičnu infrastrukturu“, izjavio je John Giusti, glavni regulatorni direktor asocijacije GSMA.

Frekvencija od 6 GHz je neophodna ne samo za telekomunikacijske operatere, koji bi time mogli osigurati stabilnu i pristupačnu mrežu, već i zato što omogućuje brži internet, kao i kapacitete koji su neophodni za pametne gradove, transport i tvornice. Procjenjuje se da su za 5G mrežu potrebno dva gigaherca srednjofrekvencijskog spektra tijekom sljedećeg desetljeća kako bi se iskoristio puni potencijal.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI