VELIKE BRZINE PRIJENOSA PODATAKA Dostupne su do 1,7 milijuna stanovnika Hrvatske | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

VELIKE BRZINE PRIJENOSA PODATAKA Dostupne su do 1,7 milijuna stanovnika Hrvatske

Autor Krunoslav Ćosić

5G je stigao u još 15 novih mjesta – obalna i otočna mjesta te gradovi u Sisačko-moslavačkoj županiji pridružili su se sljedećoj generaciji mobilne telefonije

  Izvor: Profimedia

Hrvatski Telekom proširio je svoju 5G mrežu na dodatne gradove i naselja – 5G signal dostupan je na području 45 hrvatskih gradova, čime je pokriveno 1,7 milijuna stanovnika Hrvatske. Naravno, da biste koristili 5G morate imati kompatibilan 5G telefon, a u mreži HT-a takvih je uređaja oko 40.000.

Komercijalna 5G mreža dostupna je od sada i u Puli, Crikvenici, Selcu, gradu Krku, Sisku, Petrinji, gradu Pagu, Vodicama, Kaštelima, Imotskom, Metkoviću, Pločama, Baškoj, Malinskoj i Podstrani, a kako u Hrvatskoj još uvijek nije raspisana 5G koncesija, koriste se postojeće 4G frekvencije. 5G mreža Hrvatskog Telekoma trenutno djeluje na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra - DSS (Dynamic Spectrum Sharing).

  Izvor: Hrvatski Telekom

„S 5G mrežom svakom gradu i lokalnoj zajednici omogućavamo primjenu tehnologije koja je temelj društvenog i gospodarskog razvoja. Neovisno o tome radi li se o pametnim gradovima, digitaliziranoj poljoprivredi, naprednoj medicini, obrazovanju budućnosti ili učinkovitijoj proizvodnji, 5G mreža je zbog svoje široke primjenjivosti neizostavan dio svakog modernog sustava i transformativnog poslovnog modela. Kako bi svi mogli iskoristiti prilike koje 5G pruža Hrvatski Telekom svojim kontinuiranim investicijama povećava pokrivenost 5G-om diljem Hrvatske, pri čemu smo u četiri mjeseca 2021. godine gotovo utrostručili broj gradova i naselja pokrivenih 5G-om u odnosu na kraj 2020.“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Uz HT-ovu SIM karticu i 5G telefon morate biti korisnici i određenih tarifa koje podržavaju korištenje funkcionalnosti koja donosi velike brzine prijenosa podataka te male latencije, a do 30. lipnja 2021. godine omogućeno je korištenje 5G mreže bez dodatnih troškova.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI