DANAS JE… Svjetski dan telekomunikacijskog i informacijskog društva | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DANAS JE… Svjetski dan telekomunikacijskog i informacijskog društva

Autor Krunoslav Ćosić

U svijetu je 3,7 milijardi ljudi još uvijek nepovezano na internet

  Izvor: Profimedia

Danas bi se u cijelom svijetu trebali organizirati različiti nacionalni programi kako bi se društvo poticalo na promišljanje i razmjenu ideja te podignula svijest o mogućnostima koje pružaju internet i druge informacijske i komunikacijske tehnologije.

Ipak, polovica stanovništva još uvijek nije povezana na internet (3,7 milijardi ljudi), a većinom su to žene. Želimo li da 5G, umjetna inteligencija, internet stvari (IoT), digitalno zdravlje i druge tehnologije budu uistinu transformirajuće i održive bitno je da se u povezano društvo uključi i ovih 3,7 milijardi nepovezanih ljudi.

Na temu telekomunikacijskog i informacijskog društva svake godine upozorava UN koji je 17. svibnja proglasio Svjetskim danom telekomunikacijskog i informacijskog društva.

  Izvor: Profimedia

Svjetski dan telekomunikacijskog i informacijskog društva se pod ovim nazivom, nakon usvajanje od strane Opće skupštine UN-a, u svijetu obilježava od studenog 2006. godine kada su u turskoj Antaliji dva druga događaja ujedinjena u jedan – od 1969. godine obilježavao se dan telekomunikacija u spomen na potpisivanje prve međunarodne telegrafske konvencije 1865. godine, a od studenog 2005. godine obilježavao se Svjetski dan informacijskog društva.

Ove je godine tema „Accelerating digital transformation in challenging times“ (ubrzavanje digitalne transformacije u izazovnim vremenima). Digitalne tehnologije bitne su za život, posao, zdravlje i učenje, a epidemija koronavirusa naučila nas je koliko tvrtke, vlade i cjelokupna digitalna zajednica mogu biti otporni i inovativni prilikom zaštite života.

Istovremeno, moramo se zaštititi i od opasnosti koje donose digitalne tehnologije, širenje mržnje i dezinformacije te kibernetički napadi kao i iskorištavanje naših podataka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI