GRAD BOROVA: Održivo i poticajno okruženje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GRAD BOROVA: Održivo i poticajno okruženje

Autor Davor Dakić

Baguio City želi biti prvi pametni grad na Filipinima

 Baguio City Filipini.jpg Izvor: Opengovasia

Pandemija je bila katalizator i akcelerator inovacija, posebno digitalnog tipa. Na Filipinima to predstavlja Baguio City, s ciljem izgradnje prvog pametnog grada u toj zemlji. Baguio, na filipinskom otoku Luzon, planinski je grad sa sveučilištima i odmaralištima koji se često naziva i "Gradom borova".

Cilj je stvoriti održivo i poticajno okruženje koje će promicati ekonomsku stabilnost i osigurati opću dobrobit građana, prenosi Opengovasia.

“Zamišljam Baguio kao pametan grad u kojem se različite vrste elektroničkih metoda koriste za upravljanje imovinom, resursima ljetne prijestolnice i za pružanje još učinkovitijih i djelotvornijih usluga javnosti,” rekao je gradonačelnik Magalong.

Uložili su u tehnologiju za digitalno upravljanje, prate gustoću prometnih gužvi i predviđanje vremenske prognoze u stvarnom vremenu. Angažirani su u stvaranju svog Integriranog zapovjednog i kontrolnog centra.

 businessman;talk;smart phone;city;night;man;adult;mature;Caucasian;stand;hold;work;light trail;long exposure;headlight;taillight;transportation;cityscape;highrise;skyscraper;business;mobile phone;technology;wireless;listen;urban;city life;speed;office;working;late;dedication;corporate;outdoors;people;one;alone;multiple exposure;multi-layered effect;digitally generated image;digital composite Izvor: Profimedia

Gradonačelnik je rekao da je uvjeren da će sudjelovanje međunarodne organizacije pomoći gradu da ostvari svoj cilj digitalnog upravljanja gdje građani mogu sudjelovati u "beskontaktnim" transakcijama s vladom i još mnogo toga.

Istovremeno, pametni gradovi više nisu vizija budućnosti jer su oni već ovdje i sada, a Baguio City predvodi ovu inicijativu na Filipinima te uz to žele biti ne samo pametan nego i siguran i napredan grad.

Ulaganja u tehnologiju poboljšat će javne usluge i upravljanje, ali pravi pametni grad mora imati sposobnost prikupljanja podataka i korištenja uvida za učinkovito upravljanje imovinom, resursima i uslugama.

Planirani integrirani zapovjedni i kontrolni centar služit će kao središte za praćenje grada Baguio kako bi koordinirano upravljali policija, vatrogasne službe, odjel za zdravstvo i hitnu medicinsku pomoć.

 Pametni grad zgrade 5G.jpg Izvor: Shutterstock

Baguio će instalirati holističku i integriranu platformu Smart City koja uključuje zapovjedni i kontrolni centar, integriranu komunikacijsku platformu (ICP), sustav upravljanja video zapisima (VMS) s video analitikom, računalno potpomognutu dispečeriju (CAD) i geografski informacijski sustav ( GIS) i analitiku velikih podataka.

Moći će pomno pratiti incidente u zajednici i reagirati na njih poboljšavajući mir, red i sigurnost za svoje građane. Baguio City će također moći bolje upravljati i odgovarati na pritužbe i povratne informacije građana s integracijom svoje aplikacije Smart City koja je pokrenuta ranije ove godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI