SVIJET OTPADA: Neki imaju samo 200 kg godišnje, a neki pet puta više | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SVIJET OTPADA: Neki imaju samo 200 kg godišnje, a neki pet puta više

Autor Igor Martić

Svijet generira gotovo dvije milijarde tona čvrstog komunalnog otpada (MSW) svake godine

 Smeće otpad (2).jpg Izvor: Pixabay

Taj otpad bio bi dovoljan za popuniti čak 822.000 olimpijskih bazena. Čvrsti otpad uključuje smeće iz tvrtki, zgrada, kuća, dvorišta i malih poduzeća.

Kina je proizvela najviše komunalnog krutog otpada od bilo koje zemlje, pokazuju podaci u bazi podataka Svjetske banke - 395 milijuna tona godišnje. Kinu slijedi SAD s 265 milijuna tona. Međutim, SAD je bio puno više rangiran po stvaranju čvrstog komunalnog otpada po stanovniku s otprilike 812 kg po svakom stanovniku SAD-a, iza Monaka, Moldavije, Mongolije, Lihtenštajna i Danske.

 Smeće otpad (1).jpg Izvor: Pixabay

To znači da svaka osoba u SAD-u proizvede gotovo pola kilograma komunalnog otpada svaki dan. Količina stvorenog smeća će rasti kako svjetska populacija nastavlja rasti i, prije svega, postaje imućnija. Očekuje se da će se otpad između 2016. i 2050. godine povećati za čak 70 posto, prema podacima Svjetske banke (prenosi Statista).

What a Waste je globalni projekt za prikupljanje podataka o gospodarenju čvrstim otpadom iz cijelog svijeta. Ova baza podataka sadrži statistiku prikupljenu tim naporima koja pokriva gotovo sve zemlje i više od 330 gradova. Uključene metrike pokrivaju sve korake iz lanca vrijednosti gospodarenja otpadom, uključujući stvaranje otpada, sastav, prikupljanje i odlaganje, kao i informacije o korisniku...

 Otpad smeće u svijetu.jpg Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI