SMART CITIES 2022: Predstavnici gradova i poduzetnici o pametnim rješenjima | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SMART CITIES 2022: Predstavnici gradova i poduzetnici o pametnim rješenjima

Autor Krunoslav Ćosić

U travnju će se održati osmo izdanje konferencije o pametnim gradovima

 Smart cities 2022 (3).jpg Izvor: Lider

Na konferenciji Smart cities 2022 čelni ljudi hrvatskih gradova predstavit će nove projekte, otvorene natječaje i buduće planove. Od 6. do 7. travnja 2022. u Zagrebu će se, u organizaciji časopisa Lider, okupiti šest gradonačelnika hrvatskih gradova.

Gradonačelnicima Rijeke, Cresa, Jastrebarskog, Splita, Svete Nedelje i Samobora pridružit će se i poduzetnici koji nude pametna rješenja, a nastupit će i akademska zajednica i javni sektor kako bi zajednički pronašli odgovore na goruća pitanja i detektirali kvalitetne primjere implementacije pametnih rješenja u praksi.

 Smart cities 2022 (1).jpg Izvor: Lider

Moći će se čuti i iskustva dobavljača i pružatelja pametnih usluga, tvrtke koje svojim rješenjima pridonose uspješnoj integraciji inovacija te uz postojeće strategije implementacije pametnih rješenja vode do održivosti i podizanja kvalitete života u gradovima.

Kvalitetno upravljanje temeljem održivih strategija, odgovornost, transparentnost, sudjelovanje građana kao i smanjenje emisije štetnih plinova, energetska učinkovitost, zbrinjavanje otpada, pametna mobilnost i digitalizacija gradova ključni su čimbenici za osiguranje održivog napretka gradova.

 Smart cities 2022 (2).jpg Izvor: Lider

Prijave za sudjelovanje uživo na konferenciji Smart cities 2022 na Zagrebačkom Velesajmu su u tijeku, a iz programa izdvajamo panel o inovacijama održivih gradova, kako izgleda život u pametnim gradovima izvan Hrvatske i što građanima omogućuje Jastrebarsko Smart City.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI