EUROPSKA KOMISIJA: Istražuje navodnu zlouporabu AI čipova | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EUROPSKA KOMISIJA: Istražuje navodnu zlouporabu AI čipova

Autor Davor Dakić

I francuske su vlasti također počele s istragom o zolupotrebama

 ARM čip chipset cip cipovi čipovi (2).jpg Izvor: ARM

Europska komisija je otvorila ranu fazu istrage o navodnom anti-konkurentnom ponašanju na tržištu AI čipova, segmentu kojim trenutno dominira Nvidia. Kako izvještava Bloomberg, Europska komisija analizira potencijalne prakse protiv tržišnog natjecanja na tržištu GPU-a, koji se koriste za treniranje velikih jezičnih modela i drugog AI softvera uz igranje, prenosi Mobile World Live.

Dosadašnja istraga uključuje neformalno prikupljanje mišljenja o navodnoj zloupotrebi, na temelju čega će se odlučiti o potrebi buduće intervencije. Službena istraga mogla bi dovesti do toga da se tvrtka koja je proglašena krivom za prekršaje suoči s kaznama od čak 10 posto globalnog godišnjeg prihoda i nalogom da promijeni poslovne modele.

 ARM čip chipset cip cipovi čipovi (1).jpg Izvor: ARM

Nvidia je bila glavni dobitnik generativnog procvata AI-ja navodeći da je potražnja za silicijem koji podržava AI bila faktor za 101-postotni godišnji rast prihoda na 13,5 milijardi dolara u drugom fiskalnom tromjesečju 2024. (zaključno s 30. srpnjem 2023).

Predviđa se prihod od 16 milijardi dolara u sljedećem kvartalu. Međutim, tvrtka sada počinje privlačiti pažnju EU regulatora.

Uz EC, Bloomberg je izvijestio da su francuske vlasti također počele intervjuirati tržišne igrače o Nvidiji, fokusirajući se na njenu politiku cijena. Francuska tijela za tržišno natjecanje prošli su tjedan izvršila raciju u uredima Nvidije zbog tvrdnji o praksi protiv tržišnog natjecanja u sektoru grafičkih kartica, izvijestio je The Wall Street Journal.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI