Europska unija poziva Apple na otvorenost | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Europska unija poziva Apple na otvorenost

Autor Krunoslav Ćosić

Apple bi se trebao otvoriti prema konkurentima

 Apple zgrada sjedište (1).jpg Izvor: Eugen Wais / Alamy / Alamy / Profimedia

Thierry Breton, povjerenik za unutarnje tržište pri Europskoj uniji navodno je pozvao izvršnog direktora Applea Tima Cooka da se usklade sa Zakonom o digitalnim tržištima (DMA) i otvori svoj softver i hardver konkurentskim igračima.

Breton je dao komentar Reutersu nakon sastanka s Cookom rekavši da proizvođač iPhonea i druge velike tehnološke tvrtke moraju "otvoriti svoja vrata konkurentima", prema novousvojenom DMA zakonu.

Potrošači koji koriste Appleove uređaje trebali bi imati koristi od konkurentskih usluga koje pruža niz drugih pružatelja usluga. Breton se sastao s Cookom u Bruxellesu u Belgiji kako bi razgovarali o uredbi čiji je cilj promicanje poštenog natjecanja za pružatelje osnovnih mrežnih platformi.

 Apple zgrada sjedište (2).jpg Izvor: Barbara Ash / Alamy / Alamy / Profimedia

Ranije ovog mjeseca Europska komisija je identificirala Apple, Amazon, Alphabet, ByteDance, Microsoft i Meta Platforme kao "čuvare tržišta" i zatražila od kompanija da dostave detaljno izvješće o usklađenosti s DMA-om do ožujka 2024.

DMA uključuje pravila za šest tvrtki koja su osmišljena kako bi prestali sprječavati korisnike da izbrišu unaprijed instalirani softver ili aplikaciju na svojim uređajima i prate korisnike kako bi promovirali ciljane oglase bez pristanka, piše Mobile World Live.

Breton je također očito odbacio Appleove tvrdnje koje ukazuju na brigu o privatnosti i sigurnosti kao razloge koji stoje iza njegovog pristupa zatvorenom hardveru i softveru, rekavši da EU "potiče inovacije, bez ugrožavanja sigurnosti i privatnosti".

Na svom društvenom računu na mreži X (Twitter) Breton je rekao da je "EU glavno tržište za američke tvrtke i prilika za inovacije i diverzifikaciju njihovih opskrbnih lanaca".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI